NEMCI V PANIKE! Čo ich tak desí?
15 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Vyústi konflikt v Gaze do teroristických útokov v Európe? Väčšina Nemcov sa bojí, že masové teroristické útoky v dôsledku vojny medzi Izraelom a Hamasom prídu práve do Nemecka. Čo je však zarážajúce, nie sú to teroristické útoky, ktoré Nemcov najviac desia!

Významná väčšina - až 59 percent Nemcov tvrdí, že teroristický útok „v dôsledku prebiehajúcej vojny medzi Izraelom a Hamasom“ je „veľmi pravdepodobný“, zatiaľ čo za nepravdepodobný ho považuje len 27 percent. Ukázal to prieskum postojov k vojne medzi Izraelom a Hamasom, informuje Breitbart

Viac ako terorizmu sa Nemci boja migrantov

Aj keď sú tieto čísla zarážajúce, teroristický útok nie je tým dlhodobým dôsledkom, ktorý Nemcov desí. Zatiaľ čo 25 percent opýtaných uviedlo, že ich hlavnou obavou je terorizmus, o niečo viac, 26 percent, uviedlo, že ich najviac trápi, že vojna povedie k ďalšiemu „utečeneckému“ náporu do Európy, uvádza Deutsche Welle.

Ďalšie obavy vymenované v zostupnom poradí boli rastúci antisemitizmus, zhoršujúce sa vzťahy s moslimskými národmi, ceny energií a napokon „rastúce nepriateľstvo voči moslimom“ na úrovni iba šiestich percent. Viac Nemcov uprednostňovalo politiku ich vlády na podporu Izraela, ako by bolo proti.

Zdroj: Shuttershock | Migranti

Nemecko jednoznačne proizraelské. Trápi ich minulosť?

Nemecko bolo po útoku Hamasu jednou z evidentne proizraelských krajín v Európe, pričom uznalo svoju vlastnú históriu v 30. a 40. rokoch 20. storočia. To je v značnom kontraste s niektorými európskymi krajinami, ako je Španielsko alebo Belgicko, ktoré žiadali okamžité prímerie.

Ako bolo oznámené minulý mesiac, popredný člen španielskej vlády dokonca vyzval, aby bol izraelský premiér Benjamin Netanjahu postavený pred Medzinárodný trestný súd za vojnové zločiny.

Európa sa pripravuje na zimu DVOCH VOJEN
Keďže na Blízkom východe zúria boje a koniec vojny na Ukrajine je v nedohľadne, EÚ dúfa, že sa jej podarí vyhnúť sa opakovaniu minuloročnej energetickej krízy, informuje POLITICO. Minulú zimu čelili Európania prehnaným účtom za energiu, keď sa... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik