Hojsík z PS žaluje eurokomisárovi: Sledujte Maďarsko, ale aj Slovensko (VIDEO)
15 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Europoslanec Martin Hojsík (PS) sa obáva, že kroky novej slovenskej vlády podkopávajú právny štát. V Európskom parlamente komisára pre rozpočet Johannesa Hahna preto upozornil, že Európska komisia bude musieť pozorovať situáciu nie len v Maďarsku, ale aj na Slovensku. „Nemôžeme dovoliť aby spoločné európske peniaze slúžili populistom, ktorí oslabujú inštitúcie, rozoberajú právny štát a ničia demokratické zriadenie. Je jedno či sa jedná o Maďarsko, Slovensko alebo inú krajinu EÚ,“ konštatuje Hojsík.

Vyžaloval sa

Hojsík novej vláde vyčíta, že ešte ani dôveru parlamentu nemá, už „sa rozbehli čistky“. Podľa jeho slov v rozpore so zákonom.

„Preto som k tejto téme vystúpil v Európskom parlamente,“informuje Hojsík vo videu na svojej stránke na Facebooku.

„Znepokojivý vývoj prebieha aj v iných krajinách, vrátane mojej vlastnej krajiny, na ktorý chcem upozorniť. Pretože nedávno nastupujúca vláda sociálnych demokratov, aj keď už nie je členom skupiny socialistov, už robí kroky, ktoré podkopávajú právny štát,“hovorí Hojsík v pléne EP a menuje výmenu členov Súdnej rady SR, protiústavné nedodržiavanie zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a niektorých vyšetrovateľov vytláča.

On sám sa zaujíma o to, ako EK sleduje vývoj v iných štátoch, preto by mala aj tú, ktorá po voľbách nastala na Slovensku.

„Pretože ako Európa si nemôžeme dovoliť situáciu, kde budeme mať viac a viac krajín, ktoré nedodržiavajú pravidlá právneho štátu a blokujú ďalší napríklad Viacročný finančný rámec,“ konštatuje Hojsík, ktorý vlastnú krajinu vidí, ako čoskoro veľký problém.

DEMOKRATI: Majú výtlak komárieho samca, ale idú robiť všetko pre PÁD VLÁDY (VIDEO)
Bývalý minister obrany, demokrat Jaro Naď si zvykol komunikovať so svojimi fanúšikmi cez živé vysielania na Facebooku. Inak tomu nebolo ani v nedeľu, 12. novembra večer, kedy sa pripojil tesne po návrate z debaty s Marekom Vagovičom. Divákom vo... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Hahn je zrejme realista

Eurokomisár Hahn síce tiež starostlivo sleduje situáciu na Slovensku, no uvažuje s chladnou hlavou a poslancovi Hojsíkovi odpovedá, že síce nie je naivný, ale ide len o 2-3 týždne.

„Ak to bude potrebné, samozrejme budeme musieť zasiahnuť,“odpovedal Hojsíkovi eurokomisár.

Politická kultúra na Slovensku nevídaná

Do úradu Matúš Šutaj Eštok podľa vlastných slov nastúpil s presvedčením, že zákon a pravidlá musia platiť pre všetkých rovnako. Seba pritom z toho nevyníma.

„Preto sa verejne ospravedlňujem sudcovi Michalovi Kubišovi za moje vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta PZ,“ kajá sa minister.

Dodal tiež, že ho mrzí, že jeho vyjadrenie neprospelo nevyhnutnej diskusií a mohlo sa dotknúť sudcovského stavu.

„Nechcem byť ako bývalá ministerka spravodlivosti, alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov," prízvukuje Šutaj Eštok.

Minister vnútra šokuje: POLITIK SA MUSÍ VEDIEŤ OSPRAVEDLNIŤ
Šutaj Eštok to prepískol! Upozornili ho na to viacerí a v konečnom dôsledku to uznal aj on sám. A urobil niečo v slovenských politických kruhoch za posledné roky nevídané. Verejne sa ospravedlnil. Viacerí opozičný​​​​​​í politici aj sudcovia... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik