HANEBNÁ homosexualita? Pustí sa Najvyšší súd do sporu s BIBLIOU?
15 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Kam až liberálni progresívci mienia zájsť? Fínska kresťanskodemokratická poslankyňa Päivi Räsänenová sa dostala do poriadnych problémov. Keď v roku 2019 na sociálnej sieti X, vtedy Twitter, zdieľala biblický text, ktorý odsudzuje homosexualitu ako hriešnu a hanebnú, netušila, čo ju čaká. Čelila kvôli tomu trestnému oznámeniu, ktoré skončilo na súde, súdnemu pojednávaniu a odvolaciemu súdu. A zdá sa, že ten pre ňu nateraz dopadol dobre.

Obvinenie z agitácie proti homosexuálom

Päivi Räsänenová, fínska poslankyňa, môže podľa fínskych médií oslavovať. Odvolací súd rozhodol, že ani jedno z 3 obvinení, ktoré proti nej boli vznesené, sa nepreukázali. Obvinená bola z etnickej agitácie proti homosexuálom. Ako prvoinštančný súd, tak aj súd odvolací, dal členke fínskeho parlamentu za pravdu, že má právo na slobodné vyjadrenie názoru a osobnú obhajobu kresťanských hodnôt, informujú české Parlamentní Listy.

Predmetom konania bol poslankyňou zdieľaný  obrázok s biblickým textom, ktorý označoval homosexuálne správanie za „hanebné“.

„Helsinský odvolací súd zamietol všetky obvinenia proti poslankyni Päivi Räsänenovej. Okresný súd dospel k rovnakému rozhodnutiu na jar 2022,“ napísal k prípadu server verejnoprávnej fínskej televízie Yle

Pustí sa Najvyšší súd do sporu s Bibliou?

„Ani na okamih som nepochybovala, že som sa vo svojich príspevkoch alebo vyhláseniach neprevinila čímkoľvek nezákonným,“ nechala sa počuť poslankyňa, ale aj bývalá ministerka vnútra. Vyjadrila nádej, že rozhodnutie odvolacieho súdu poslúži ako precedens pre obhajobu slobody slova v akýchkoľvek podobných budúcich prípadoch. 

Foto: FB/ Päivi Räsänenová

„Myslím, že nejde len o moje názory, ale o právo tisícov a tisícov ďalších kresťanov vyjadriť svoje presvedčenie,“ zdôraznila. Upozornila tiež, že k slobode slova patria aj prejavy, ktoré môžu byť vnímané ako urážlivé alebo rušivé. Serveru fínskeho denníka Iltalehti bývalá ministerka vnútra povedala, že je za rozhodnutie oboch súdov "vďačná". Na súd prišli bývalú ministerku vnútra podporiť jej priaznivci.

„Odvolací súd tiež zamietol obvinenia vznesené proti zástupcovi Lutherovej nadácie, biskupovi Juhanovi Pohjolovi. Pohjola publikoval stanoviská Räsänenovej,“ napísal server.

Štátna zástupkyňa Anu Mantila vážne zvažuje žiadosť o povolenie na odvolanie na Najvyššom súde.

NEMCI V PANIKE! Čo ich tak desí?
Vyústi konflikt v Gaze do teroristických útokov v Európe? Väčšina Nemcov sa bojí, že masové teroristické útoky v dôsledku vojny medzi Izraelom a Hamasom prídu práve do Nemecka. Čo je však zarážajúce, nie sú to teroristické útoky, ktoré Nemcov... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik