Hamran sníval o neexistujúcom poste policajného pridelenca v Thajsku
16 | 11 | 2023 I Eka Balašková

V uplynulých dňoch sa o pozícii policajného pridelenca SR v rôznych krajinách začalo hovoriť kvôli Štefanovi Hamranovi, ktorý sa údajne chystal na túto pozíciu v Thajsku. Tam však Slovensko podobný úrad vôbec nemá vytvorený.  Roman Mikulec (Slovensko) hovorí, že práca policajného pridelenca v zahraničí je len akási medzizastávka medzi aktívnou funkciou a dôchodkom. 

Slovensko má deväť policajných pridelencov v zahraničí, o desiatom sa uvažovalo na jar, úrad nakoniec nevznikol. Nový čas informuje, že bývalý minister Mikulec poprel fakt, že by sa také miesto pripravovalo pre Štefana Hamrana. Tento post je pritom veľmi dobre honorovaný a vyplývajú z neho aj ďalšie výhody. Kto pôsobí na úradoch v zahraničí rezort vnútra nekonkretizoval, no prisľúbil, že minister vnútra sa bude aj tejto téme venovať v dohľadnom čase.

Deväť pridelencov

1. Úrad pridelenca na ZÚ SR Belehrad – akreditované pre Srbsko, Macedónsko
2. Úrad pridelenca na ZÚ SR Berlín – Nemecko
3. Úrad pridelenca na ZÚ SR Budapešť – Maďarsko
4. Úrad pridelenca na ZÚ SR Bukurešť – Rumunsko, Moldavsko
5. Úrad pridelenca na ZÚ SR Kyjev – Ukrajina
6. Úrad pridelenca na ZÚ SR Londýn – Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska
7. Úrad pridelenca na ZÚ SR Rím – Taliansko
8. Úrad pridelenca na ZÚ SR Varšava – Poľsko
9. Úrad pridelenca na ZÚ SR Viedeň – Rakúsko a Slovinsko

Na jar sa hovorilo aj o možnosti, že bude takýto pridelenec pôsobiť aj v Spojených arabských emirátoch.

Minister vnútra oznámil meno dočasne povereného prezidenta PZ
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) dočasne poveril funkciou prezidenta Policajného zboru (PZ) Ľubomíra Soláka. Doterajší poverený šéf polície Rastislav Polakovič nastupuje do funkcie riaditeľa dopravnej polície. Policajným viceprezidentom... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

TASR | Ex minister vnútra Roman Mikulec

Prečo miesto nevzniklo

Požiadavku si podľa Romana Mikulca dali policajné prezídium a útvar medzinárodnej policajnej spolupráce, nevysvetlil však, prečo úrad nakoniec nevznikol. Súčasný minister vnútra Matúš Šutaj Eštok však prišiel s informáciou, že bývalý policajný prezident Štefan Hamran mal záujem o miesto policajného pridelenca v Thajsku. Mikulec pritom poprel, že by niečo také bolo v pláne.

Nič také sa neplánovalo

„Uvedené informácie nie sú pravdivé, meno bývalého prezidenta PZ sa v súvislosti s funkciou policajného pridelenca neskloňovalo,“uviedlo policajné prezídium. Štefan Hamran, ktorý si nevie predstaviť spolupracovať s novým vedením polície, potvrdil svoj definitívny koniec v polícii. S tým, že v minulosti boli dohody o odchode ministrovi blízkych ľudí na posty pridelencov do zahraničia, však súhlasil.

Robert Fico nerobí nič nezvyčajné, aj keď mainstream frfle!
Predseda vlády Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Premiér vo svojom vyhlásení, ktoré zdieľal na Facebooku, vyzdvihol pomoc seniorom a... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Viac, ako slušne platený „flek“

Pridelenec v Prahe mal podľa Romana Mikulca plat okolo desaťtisíc eur. K nákladom na túto pozíciu patrí aj služobné auto, diplomatická imunita, či možnosť pobytu pre rodinu. Nový čas sa s požiadavkou na zverejnenie mien pridelencov obrátil aj priamo na ministerstvo vnútra, to však odpovedalo len zoznamom miest, kde je takýto úrad zriadený. Podľa zákona ministerstvo takéto údaje môže poskytnúť, ak si vyžiada súhlas dotknutej osoby. Takýto údaj do roku 2019 figuroval na webovom sídle ministerstva, no bolo to v rozpore s ochranou osobných údajov.

Facebook / Desolat. | Hamranovi "klapli zuby naprázdno", bavia sa satirické stránky

Minister sa tým bude zaoberať

„Otázka policajných pridelencov je pánom ministrom vnímaná ako dôležitá téma, avšak od nástupu do funkcie čelil množstvu naliehavých urgentných tém a preto sa tejto otázke bude detailne venovať v blízkej dobe,"uviedli z tlačového odboru rezortu vnútra.

Dráčik o chorobe, ktorá požiera mozgové bunky! Neuveríte komu!
"Je to veľmi zákerná choroba, kedy postihnutému vírus požiera mozgové bunky. Najzvláštnejšie pritom je, že chorý trpí syndrómom spasiteľstva, a miesto toho aby vyhľadal pomoc, chce zachraňovať a liečiť zdravých ľudí. Následkom je demencia a citová... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!