Do zoo by mali budúci rok priviezť novú vlčiu svorku z Holandska
15 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Zoologická záhrada v Bratislave plánuje začiatkom januára priviezť novú vlčiu svorku z Holandska. Koncom októbra totiž vo vysokom veku uhynul posledný vlk. V prázdnom výbehu preto chystá jesenné upratovanie, s ktorým pomôže približne 50 dobrovoľníkov. V stredu pomôžu pri odstraňovaní náletových drevín a kontrole prístreškov pre vlky.

"Chov vlka eurázijského je v rámci európskych zoologických záhrad riadený koordinátorom chovu. Práve na základe jeho odporúčania môžeme do zoo doviezť novú päťčlennú svorku z holandského Dieren Park v Amersfoorte," vysvetľuje zoologička Magdaléna Hadová.

Od vzniku bratislavskej zoo bol vlk eurázijský súčasťou kolekcie zvierat až do začiatku 80. rokov. Vtedy bol pôvodný výbeh vlkov odstránený pre výstavbu kanalizačného zberača a diaľničnej prípojky. Chov vlkov eurázijských bol obnovený v roku 2006. Výbeh vlkov v lesnej časti zoo bol otvorený v roku 2017 a obývalo ho šesť jedincov.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik