Čaputovej minister Dovhun: Po odstupnom z vlády, ďalšie odstupné
16 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Vláda Zuzany Čaputovej pod vedením Ľudovíta Ódora nemala trvanie ani pol roka. Niektorí jej ministri sa vrátili na svoje pôvodné pôsobiská, iní sa z verejnosti vytratili a ďalší sa rozhliadajú po zmene kariéry. Zaujímavý je však Peter Dovhun, ktorý sa z ministerstva hospodárstva do štátnej firmy vrátil len preto, aby podal výpoveď.

Peter Dovhun sa do vedenia Slovenskej elektrickej prenosovej sústavy (SEPS) dostal cez kritizované výberové konanie dostal v roku 2021. SITA pripomína, že hoci vtedajší minister financií Eduard Hege hovoril o najtransparentnejšom výberovom konaní, mená, ktoré z neho vzišli boli známe už pred jeho ukončením.

Kolíková potvrdzuje: Harabin je v justícii stále pojem (VIDEO)
Márií Kolíkovej (Sloboda a solidarita) zrejme nestačí jej nedávne vyjadrenie o tom, že Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) robí špinavú prácu pre Smer Roberta Fica. Aktuálne sa vo videu na Facebooku prezentovala obavami z toho, že minister vnútra do svojho... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Okrem Dovhuna sa do spoločnosti s kritickou infraštruktúrou dostal aj Štefan Dobák, ktorý bol menovaný do predstavenstva dcérskej spoločnosti SEPS-u. Ani jeden nemal predchádzajúce skúsenosti z energetiky, čo podľa SITA rozpaky z výberového konania posilnilo. Dovhun bol v máji prezidentkou nominovaný na post ministra hospodárstva a po ukončení svojho mandátu avizoval návrat do SEPS-u. Ten sa nakoniec konal len na čas, nevyhnutný pre ukončenie zmluvy a vyplatenie ďalšieho odstupného.

Ďalšieho, pretože každý minister prezidentkinej vlády dostal odstupné. Hoci SEPS hovorí o transparentnosti svojho odmeňovania, údaje o Dovhunovom odstupnom sú neverejné. Chýba totiž súhlas dotknutej osoby.

„Momentálne je Dovhun na „voľnej nohe”, venujúci sa aktívnemu oddychu a rodine,“ uzatvára SITA.

Dovhunovo majetkové priznanie hovorí, že v roku 2021 zarobil vo verejnej funkcií 21 tisác eur. Ako „iný príjem“ uvádza 136 tisíc eur. Vlastní akcie verejne obchodovateľných a súkromných spoločností a tiež dlhopis. Používa 6-ročnú Škodovku a vlastní domy v Šamoríne a obci Nekyje na Ostrove.

Ministri Čaputovej vlády rozhodne nie sú nejakí chudáci
Ministri prezidentkinej vlády pod vedením Ľudovíta Ódora ani pred vstupom do „služby národu“ neboli ľuďmi s priemerným platom, voziaci sa na obyčajných autách. Svoje majetkové pomery verejní činitelia priznávajú pred vstupom do politiky a tie ich... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!