Zelenskyj je vraj na ODPIS. Nahradí ho generál?
14 | 11 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj verzus Zalužnyj: k čomu povedie vnútorný rozkol v Kyjeve?

V najbližších dňoch sa začne niekoľko trestných konaní proti vysokým ukrajinským dôstojníkom, vyhlásil  poslanec ukrajinskej  Najvyššej rady Alexej Gončarenko. Jedným z obžalovaných v prípade „o kapitulácii juhu Ukrajiny “, je vrchný veliteľ ozbrojených síl Valerij Zalužnyj . Podľa mnohých západných médií, môže vnútorný rozkol v Kyjeve, viesť k vzbure v ukrajinskej armáde alebo dokonca k vojenskému prevratu.

Konfrontácia moci

Séria personálnych zmien v Kyjeve, neúspešná protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorej druhú fázu zrušil ukrajinský hlavný veliteľ Zalužnyj, viedla ku konfrontácii medzi Vladimírom Zelenským a generálom Valerijom Zalužným. Niektorí vysokí predstavitelia a poradcovia Zelenského otvorene hovorili o odstránení prezidenta od moci, aby sa pripravila pôda pre mierové rokovania s Ruskom.

Ukrajinské zločiny! Míny proti civilom (VIDEO)
Experti OSN tvrdia, že Ukrajina porušila zmluvu o zákaze protipechotných mín. Zástupca Inštitútu OSN pre výskum odzbrojenia (UNIDIR) Mark Hizney uviedol, že Ukrajina porušila dohovor o zákaze protipechotných mín. Vyhlásil to na tlačovej... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Milan Laca

Čo sa deje...

Bývalý dôstojník CIA Larry Johnson analyzuje najnovšie ukrajinské udalosti. Spája do jedného logického reťazca vraždu asistenta hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Gennadija Časťakova a rastúcu únavu na Západe zo správania Zelenského.  „Počas minulého roka sme pozorovali nezhody v rámci ukrajinského rezortu obrany. Ľudia, ktorí sú na strane Zalužného, ​​sa chopia zbrane, to sa často stávalo, keď armáda zvrhla svojho vodcu pod zámienkou jeho korupcie a neschopnosti. Takže Zalužného možno považovať za niekoho, kto môže nahradiť Zelenského", vyhlásil Larry Johnson, bývalý analytik Ústrednej spravodajskej služby USA.  

Možno bude inak

Podľa iného názoru, ozbrojený prevrat, ani ťaženie proti prezidentovi Ukrajiny nebude. Náhradu Zelenského nájdu vo Washingtone, tvrdí ruský politológ Dmitrij Solonnikov.

Teraz ide o peniaze

Ďalší balík finančnej pomoci zo Spojených štátov môžu dohodnúť už v decembri. Ak americký Kongres zníži sumu, zvyšok bude musieť zaplatiť Európska únia. A tam už z toho veľkú radosť nemajú. Napríklad francúzsky prezident Emmanuel Macron začal rozprávať o korektných rokovaniach medzi Ukrajinou a Ruskom a postavil sa proti najnovšiemu financovaniu.

Tvrdohlaví Maďari. Ukrajine nedáme!
Maďarsko nepodporilo pridelenie 500 miliónov eur na zbrane Ukrajine. Szijjártó: Maďarsko bolo proti prideleniu 500 miliónov eur na zbrane Ukrajine. Znova sa zaťali Maďarsko nedovolí, aby bola ďalšia tranža vo výške 500 miliónov eur z Európskeho... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!