Taraba varuje: PRÍDE LEGISLATÍVNA SMRŠŤ!
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vláda má jasnú predstavu o tom, čo chce so Slovenskom urobiť. Národnú radu (NR) SR čaká legislatívna smršť. Vyhlásil to minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v pléne parlamentu počas diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV).

"Nemusíte sa obávať, že PVV nie je jasne zadefinované. Každý z nás veľmi dobre vie, čo sa pod ktorou vetou skrýva, a presne vieme, kedy s akým zákonom prídeme," povedal Taraba. Skonštatoval, že ak budú poslanci chcieť spolupracovať, bude priestor na vylepšovanie zákonov. "Nemusíte sa obávať, že nevieme, čo chceme," povedal poslancom s tým, že vláda bude riadiť krajinu efektívne a dobre.

Za viaceré krátkodobé ciele envirorezortu označil napríklad potrebu odstrániť problémy a nezrovnalosti, ktoré vznikli pri zmenách legislatívy v uplynulom volebnom období. Poukázal na negatívne dôsledky pre samosprávy aj na nedostatky v zákonoch. Kritizoval aj reformu národných parkov, vidí za tým snahu o realitný biznis.

Minister reagoval aj na výčitky opozície, že PVV obsahuje málo konkrétnych krokov. Poznamenal, že predchádzajúca vláda svoj program tvorila tak, že doň zaradila všetky predvolebné sľuby, a nepodarilo sa jej ich plniť. V rámci reakcie tiež poznamenal, že KDH malo možnosť byť súčasťou vlády a vedome sa rozhodlo byť v opozícii. Myslí si, že spoločne mohli vo vláde presadiť omnoho viac.

Šimečka skritizoval Ficove PVV: ÚPLNÉ NEZMYSLY A ÚLETY (FOTO)
Programové vyhlásenie vlády (PVV) je nedostatočné a zaseknuté v minulosti. Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka to uviedol v utorkovej diskusii k vládnemu programu v pléne Národnej rady (NR) SR. Dokument... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková pripomenula predvolebné sľuby KDH o tom, že do vlády so Smerom-SD nepôjde. "Sľub sme aj dodržali," podčiarkla. Deklarovala, že pri žiadnom zákone nebude hnutie "obchodovať" s vládou, ale sa bude pozerať na jeho obsah.

"Neviem, či sa máme tešiť alebo skôr báť," reagoval na Tarabove slová o legislatívnej smršti líder hnutia Slovensko Igor Matovič. Verí, že vládnej väčšine sa napokon nepodarí zmeniť volebný systém na Slovensku.

Vladimíra Marcinková (SaS) označila za absurdné, že Taraba využil priestor v NR SR na "kopnutie si" do opozičnej strany miesto toho, aby bližšie predstavil PVV. Prístup kabinetu k rokovaniu o jeho programovom vyhlásení označila za dôkaz, že vláda svoj program vníma ako zdrap papiera a nepovažuje ho za dôležitý. Nesúhlasí s kritikou reformy národných parkov a deklarovala zámer ich ochrany do budúcna.

Matovič opäť VYVÁDZAL! A skritizoval VŠETKÝCH... Vládu aj opozíciu (VIDEO)
Kým Šimečka či Krúpa počas utorkovej diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV) kritizovali predložený dokument, poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (klub Slovensko, Za ľudí, KÚ) skritizoval koalíciu aj opozíciu. Nezaprel sa Vláde... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik