Ševčík si podal "budúceho štátnika" Šimečku (VIDEO)
15 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Národná rada SR v utorok (14. novembra) otvorila svoju tretiu schôdzu. Na nej vláda SR pod vedením Roberta Fica predkladá svoje Programové vyhlásenie vlády (PVV).  Ak Národná rada SR tento dokument schváli, vláda získa dôveru pre svoje ďalšie fungovanie. V rozprave vystúpil aj Michal Šimečka (PS), na ktorého vystúpenie na Telegrame reagoval aj Ivan Ševčík (SNS/NK).

Podľa Šimečku je PVV v podstate „celé zle“, chýba mu tam totiž pohľad do budúcnosti a nemá obsah. Aj pasáže, ktoré zrejme písali úradníci sa určite nenaplnia, lebo „veď poznáme Fica a jeho minulé vlády“.

PVV sa podľa neho zameriava len na negatívne aktivity – čistky robia už teraz, nemienia ochraňovať prírodu a ani voči Rusku sa nevyhranili tak, ako sa podľa Šimečku mali. Generál vo výslužbe Ivan Ševčík uvažuje, čo dostal do vienka budúci štátnik Šimečka, keď sa tak „obúva“ do PVV Ficovho kabinetu.

Ako vidí Šimečka PVV

Michal Šimečka sa vo svojom diskusnom príspevku netajil názorom, že vládu Roberta Fica považuje za hrozbu pre Slovensko, no k PVV chce on a jeho PS pristupovať s úctou a rešpektom. Budú ho kritizovať, no zdržia sa osobných útokov, či lacného divadla, pretože to nie je ich štýl politiky.

„Ak by som PVV mal ohodnotiť krátko, jednou vetou, povedal by som, že je nedostatočné a je zaseknuté v minulostí,“myslí si predseda PS, podľa ktorého ním vláda neplní predvolebné sľuby, ale ani nereaguje na hlavné výzvy. Tomuto PVV podľa Šimečku chýba obsah, cesta a cieľ. A presne aké bude podľa Šimečku aj vládnutie.

Začala sa schôdza k programovému vyhláseniu vlády
Začala sa mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k programovému vyhláseniu vlády (PVV). Kabinet Roberta Fica (Smer-SD) prišiel predložiť svoj program a požiadať parlament o dôveru. Vláda schválila svoj program v pondelok (13. 11.). Každá nová... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Kompilát plný nezmyslov

„Akoby ani nešlo o vládu štvornásobného premiéra, veľmi skúseného politika, ktorý už by mal vedieť, ako stanoviť ciele a ako ich dosiahnuť,“nepáči sa Šimečkovi, ktorý PVV vyhlásil za kompilát rôznych pasáží rôznorodej kvality plný nezmyslov, úletov a škodlivých návrhov. Síce uznáva, že sú tam aj ministerskými úradníkmi solídne spísané pasáže, ale tie podľa neho nikdy nebudú naplnené. To vie preto, lebo veď Robert Fico už bol vo vláde, takže vie, čo od neho môže očakávať.

Na PVV nenechal nitku suchú

Podľa Šimečku jediný plán je pomsta a čistky na ministerstve vnútra, namiesto naštartovania ekonomiky prináša PVV len zvyšovanie daní a namiesto väčšej ochrany nášho prírodného bohatstva a národných parkov chce podľa neho vláda presný opak. Úplne mu chýba udržateľnosť životného prostredia, ale aj dôchodkového systému. Nepáči sa mu ani prístup k mediálnemu prostrediu – rozdelením RTVS chce len politické ovládnutie verejnoprávnych médií a v zahraničnej politike strká hlavu do piesku a voči ruskej agresii sa nevyhranila ani slovom. A chýba mu tam množstvo ďalších vecí. Svoj príspevok Šimečka predniesol aj na tlačovej besede.

Kto je Michal Šimečka

„Mladý muž, budúci štátnik, podľa Radičovej, hodnotí PVV. Mladík sa obúva do starého politického matadora, R. Fica. Nuž,  mladý muž, Ty si v živote  nič nedokázal, stranu a politicky marketing si dostal do daru, biedu si netrel a navyše bol si verný sluha Bruselu. Slovensku si nepomohol,“stručne hodnotí Ševčík kolegu z opozičného tábora.

HLAS vyslovil plnú podporu programovému vyhláseniu vlády
Hlas-SD je s programovým vyhlásením vlády (PVV) spokojný, podporia ho všetci poslanci zo strany. Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR a strany Hlas-SD Peter Pellegrini na utorkovej tlačovej konferencii. V súvislosti s cieľmi vlády dodal, že... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik