Remišová okomentovala svoje FIASKO: Určite to bolo len NEDOROZUMENIE!
14 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Veronika pohorela! Remišovú (OĽaNO/Za ľudí) mrzí, že jej návrh nepodporili aj niektorí kolegovia z opozičného Progresívneho Slovenska. „Tu nejde o politické tričká, ale o základné práva pre slobodné fungovanie médii. Verím, že išlo len o nedorozumenie,“ napísala na margo svojho návrhu Remišová na Facebooku. Nebol totiž schválený jej návrh, aby NR SR zaviazala vládu Roberta Fica k rovnakému prístupu k informáciám z Úradu vlády a štátnych inštitúcií. Takže Remišová volá fiasko nedorozumením?

Horlí za slobodu slova

„Robert Fico protizákonne obmedzuje prístup k informáciám pre vybrané médiá, ktoré nezdieľajú prípadne sú kritické k jeho deštrukčnej politike nenávisti. Podľa zákona č. 265/2022 o vydavateľoch publikácii „Orgány verejnej moci, nimi zriadené rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie sú povinné na základe rovnosti poskytovať vydavateľovi periodickej publikácie, prevádzkovateľovi spravodajského webového portálu a tlačovej agentúre informácie o svojej činnosti s cieľom pravdivo, včas a všestranne informovať verejnosť,“ cituje Remišová zákon, pričom tvrdí, že podľa nej je neprípustné a hlane protizákonné rozdeľovať médiá na základe sympatií predsedu vlády.

„Takýto prístup je typický pre diktatúry, nie pre slobodnú demokraciu, kde platí sloboda prejavu,“ konštatuje Remišová vo svojom statuse.

Facebook / Veronika Remišová

Horlila za blokovanie médií

26. februára 2022 bol v Zbierke zákonov publikovaný zákon o niektorých opatreniach v súvislosti so situáciou na Ukrajine, ktorý v bode III mení aj zákon č. 69/2018 Z.z. o kybernetickej bezpečnosti. „Vďaka“ tomuto zákonu boli zablokované Hlavný denník, Hlavné správy, Armádny magazín a pôvodná stránka Infovojny, ktorá však svoju situáciu vyriešila veľmi rýchlo.

Táto zmena zákona umožňuje Národnému bezpečnostnému úradu (NBÚ) rozhodnúť (buď z vlastnej iniciatívy, alebo na základe žiadosti oprávneného subjektu) „o blokovaní škodlivého obsahu alebo škodlivej aktivity, ktorá smeruje do kybernetického priestoru SR alebo z kybernetického priestoru SR a zabezpečuje vykonanie tohto rozhodnutia alebo vykonáva blokovanie na základe žiadosti“.

Na možnosť rozporu tohto zákona s európskou judikatúrou v marci 2022 upozorňoval na stránkach právnych listov dokonca sudca Peter Šamko. Vláde, v ktorej pôsobila aj Veronika Remišová táto skutočnosť vôbec neprekážala a koalícia, ktorej bola členkou niekoľkokrát predĺžila jeho platnosť. Alebo ste niekto videli "na barikádach" pani Remišovú?

Remišová zvoláva do ulíc kvôli slobode slova. Kde bola, keď sa vypínali weby? (VIDEO)
Poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO/Za ľudí) svojich fanúšikov a voličov na Facebooku v statuse presviedča, že ešte sa nestalo, aby sa premiér krajiny otvorene vyhrážal, ako zatočí so slobodou médií a slobodou prejavu. Remišová na svojej... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!