SMRTEĽNÁ ZRÁŽKA S AUTOBUSOM!
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Pri zrážke s autobusom prišiel v pondelok (13. 11.) podvečer v Michalovciach o život 51-ročný chodec. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. V súvislosti s tým pripomína povinnosť používať reflexné prvky.

Chodec kráčal okolo 17.00 h po Holého ulici bez akéhokoľvek reflexného prvku. "Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania pravdepodobne v čase, keď na riadenom priechode pre chodcov svietil červený signál 'Stoj!'," spresnila. Vodič autobusu medzimestskej dopravy do neho narazil po prejdení križovatky s ulicou Kpt. Nálepku na svetelný signál "Voľno". Chodec sa po zrážke dostal pod kolesá autobusu. Zraneniam na mieste podľahol.

Vodiča autobusu podrobili dychovej skúške. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý chodec, budú zisťovať pri pitve. Nehodu ďalej vyšetrujú. Polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Ivanová pripomína, že chodci sú povinní používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti, ak idú po ceste v obci i mimo nej. Za zníženú viditeľnosť sa nepovažuje len dážď či sneh, ale i tma.

"Pre vlastnú bezpečnosť by ich však mali za zníženej viditeľnosti chodci používať vždy, keď musia vstúpiť na vozovku, prípadne cez ňu potrebujú prejsť, a to najmä tam, kde nie sú vybudované chodníky, kde je slabé alebo dokonca žiadne pouličné osvetlenie, alebo kde chýba krajnica a chodec musí kráčať po ceste," dodala.

NAKA ZASAHOVALA! Zadržala viacero osôb
NAKA zadržala viacero osôb v rámci akcie týkajúcej sa podozrení z machinácie. Národná kriminálna agentúra (NAKA) v utorok zadržala viacero osôb. Od ranných hodín vykonáva na území Slovenska rozsiahlu akciu vo veci podozrenia zo spáchania trestného... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik