PRESTRELILI! Herci opäť V PANIKE Z HOAXU! A naložili Šimkovičovej (FOTO)
14 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Šimkovičová zrušila výstavu fotiek s LGBTI+! Takáto dezinformácia sa šíri spoločnosťou. Slovenskí herci na protest proti tomuto kroku ministerke kultúry dokonca adresovali vlastné fotky, na ktorých sa ženy bozkávajú so ženami a muži s mužmi. Jana Kovalčíková s Janou Majeskou, Marek Majeský s Ľubošom Kostelným, Dominika Kavaschová s Andreou Bučko svoje fotky zverejnili aj na sociálnych sieťach. Neskôr sa však ukázalo, že všetko je úplne inak a výstavu nezrušilo ministerstvo. Ospravedlnia sa?

Rozruch urobila sama autorka fotiek, Dorota Holubová, ktorá si na sociálnej sieti posťažovala, že podľa ministerky ide o propagandu LGBTI+ ľudí a preto bola výstava vo verejnoprávnej inštitúcii zakázaná. Zareagovali aj herečky Jana Majeská a Jana Kovalčíková a zverejnili vlastnú foto. Na celú situáciu pre portál Aktuality reagovalo Slovenské národné múzeum – výstava v pláne na tento rok vôbec nebola, navyše nešlo o žiaden zákaz.

Zakázaná výstava!

„Ahojte, dnes prvýkrát cenzurovali moje fotky zo série Neskrývaná láska a zakázali ich vystaviť vo verejnoprávnej inštitúcii (lebo podľa novej ministerky kultúry ide o LGBTI+ propagandu). Je to zváštny pocit, nie príliš príjemný, ale o tri týždne uzrie svetlo sveta moja prvá autorská kniha práve s touto sériou a keďže si knihu vydávam sama, tak mi to ministerka kultúry a ani nikto iný nemôže zakázať,“uviedla podľa Aktualít v statuse fotografka Dorota Holubová. Jej status však dnes už na jej nástenke nenájdete.

Repro foto obrazovky hľadaného statusu

Dve Jany

Po tom, ako sa rozšírila informácia o údajnom zákaze výstavy fotografky Holubovej, niekoľko umelcov sa na sociálnych sieťach prezentovalo fotkami, na ktorých si vymieňajú bozky s kolegom, či kolegyňou rovnakého pohlavia.

„Hrdé Slovenky, narodniarky, predstaviteľky tradičnej slovenskej rodiny a tradičnej slovenskej kultúry, rodáčky, Prešovčanky, lokalpatriotky, kamarátky, kolegyne, sestry. Vyrobené na Slovensku hrdo, odborne a slušne, i keď trochu neposlušne,“takto prezentovala Jana Majeská seba a Janu Kovalčíkovú na sociálnej sieti.

Facebook / Jana Majeská

Naozaj zakázaná výstava?

Súčasťou výstavy mali byť aj fotografie Doroty Holubovej. Tá potvrdila portálu Aktuality, že výstavu mala zakázať priamo ministerka Martina Šimkovičová ešte pred podpisom zmluvy. Redakcia Aktualít sa preto obrátila na komunikačné oddelenie Slovenského národného múzea (SNM). Jozef Bednár, námestník riaditeľa pre úsek komunikácie SNM však uviedol, že múzeum od ministerstva ani zákaz, ani odporúčanie aktivít s problematikou LGBTI+ ľudí nedostalo.

„SNM – Historické múzeum neviedlo oficiálnu komunikáciu s fotografkou Dorotou Holubovou o realizácii výstavy jej fotografií zo série Neskrývaná láska na Bratislavskom hrade. Výstava nie je zahrnutá vo výstavnom pláne SNM – Historického múzea na rok 2023, tzn. že ani nemohla byť cenzurovaná,“ uviedol Peter Barta, riaditeľ SNM – Historického múzea.

Nvotovej nočné mory zo Šimkovičovej
„Poznáte tie sny, kde sa mieša piate cez deviate, obsahovo aj formou, je v nich čudná kombinácia ľudí, má to celé strašidelný podtón… a vy sledujete ten sen. Viete, že je zlý, aj keď v tej sekunde nejde o život, netečie krv, ani nie je krik, len... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!