Minister vnútra šokuje: POLITIK SA MUSÍ VEDIEŤ OSPRAVEDLNIŤ
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Šutaj Eštok to prepískol! Upozornili ho na to viacerí a v konečnom dôsledku to uznal aj on sám. A urobil niečo v slovenských politických kruhoch za posledné roky nevídané. Verejne sa ospravedlnil.

Viacerí opozičný​​​​​​í politici aj sudcovia spustili na vyjadrenia ministra vnútra vlnu kritiky. Ten totiž apeloval, že voči sudcovi Mestského súdu Bratislava IV Michalovi Kubišovi po jeho rozhodnutí vo veci viceprezidenta policajného zboru Branka Kišša bude disciplinárne konať. A tu prekročil červenú čiaru.

Upozornil na to v Právnych listoch aj sudca Peter Šamko. Tvrdí, že ak minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v piatok verejne vyhlásil v súvislosti s uznesením súdu vydaným vo veci žalobcu Branka Kišša proti žalovanému Ministerstvu vnútra SR, že sa sudca Mestského súdu Bratislava IV „možno aj dopustil trestného činu ohýbania práva“ a že „ak by bol porušený zákon sudcom, tak sa voči nemu bude disciplinárne konať“, tak nejde o prípustnú odbornú kritiku súdneho rozhodnutia, ale ide o formu zastrašovania sudcu za to, že nerozhodol podľa predstáv účastníka konania, t. j. ministerstva vnútra.

Viac v článku:

Sudca Šamko RÁZNE: Minister by si z čurillovcov NEMAL BRAŤ PRÍKLAD!
Na Právnych listoch vyšiel článok sudcu Petra Šamka. Tvrdí v ňom, že ak minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v piatok verejne vyhlásil v súvislosti s uznesením súdu vydaným vo veci žalobcu Branka Kišša proti žalovanému Ministerstvu vnútra SR, že sa... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

"Do úradu som nastúpil s presvedčením, že zákon a pravidlá musia platiť pre všetkých rovnako. A keď hovorím pre všetkých, tak v prvom rade aj pre mňa. Preto sa verejne ospravedlňujem sudcovi Michalovi Kubišovi za moje vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta PZ," kajá sa minister.

"Moje vyjadrenie neprospelo vecnej diskusii aká je v podobných prípadoch nevyhnutná a mohlo sa dotknúť celého sudcovského stavu, čo ma úprimne mrzí. Nechcem byť ako bývalá ministerka spravodlivosti, alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov," prízvukuje Šutaj Eštok.

Naďalej však trvá na tom, že neodkladné opatrenie vydané týmto sudcom je nezákonné, nemalo byť vôbec vydané a už vonkoncom v tomto znení a Ministerstvo vnútra sa proti nemu bude brániť všetkými dostupnými právnymi cestami. Debata o nezákonnosť tohto rozhodnutia však musí podľa ministra ostať v čisto vecnej rovine.

ČÍRYCH NÁHOD stále pribúda alebo ako ULOVIŤ spriateleného sudcu
Zdá sa, že „upratovanie“ v bezpečnostných zložkách štátu bude ešte dlhý príbeh. Sudca Michal Kubiš „vrátil“ prvého viceprezidenta Policajného zboru (PZ) do práce. Podľa ministra Matúša Šutaja Eštoka prekročil svoje kompetencie. Uvažuje, akú úlohu... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik