Matovič opäť VYVÁDZAL! A skritizoval VŠETKÝCH... Vládu aj opozíciu (VIDEO)
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Kým Šimečka či Krúpa počas utorkovej diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV) kritizovali predložený dokument, poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (klub Slovensko, Za ľudí, KÚ) skritizoval  koalíciu aj opozíciu.

Nezaprel sa

Vláde vyčítal neplnenie sľubov spred volieb, hovoril o rozkrádaní štátu a korupcii. Kritizoval aj neúčasť všetkých ministrov a premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na rokovaní parlamentu.

Matovič v pléne pripomenul predvolebné sľuby novej vlády a poukázal na jej aktuálne kroky. Hovorí o okrádaní dôchodcov či rodín s deťmi. Tvrdí, že jeho vláda prijala opatrenia na pomoc týmto skupinám napriek krízam, pričom vlády Smeru-SD podľa neho za osem rokov hojnosti urobili na pomoc ľuďom málo.

Kritizoval aj vládne návrhy predložené na aktuálnu schôdzu NR SR. Novela zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti podľa neho zoberie ľuďom nárok na včasné zákroky.

Obyčajní tak isto skritizovali, že sa nepodarilo odvolať podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu.

Viac vo videu:

V pléne vyvádzal

Po prejave nového predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), ktorý v ňom žiadal poslancov o vyslovenie dôvery Programovému vyhláseniu vlády, tak práve Igor Matovič predstúpil za rečnícky pult s nemiestnym transparentom v ruke. Na základe toho bol poslanec upozornený šéfom NR SR Pellegrinim. Okrem toho viacerí poslanci z pléna volali po Matovičovom vykázaní.

Líder hnutia Slovensko adresoval kritiku aj do radov opozície. Napriek tomu jej zástupcov, s výnimkou SaS, pozval 17. novembra o 17.00 h na Hodžovo námestie, kde jeho hnutie pripravuje podujatie k výročiu novembra 1989.

Šimečka skritizoval Ficove PVV: ÚPLNÉ NEZMYSLY A ÚLETY (FOTO)
Programové vyhlásenie vlády (PVV) je nedostatočné a zaseknuté v minulosti. Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka to uviedol v utorkovej diskusii k vládnemu programu v pléne Národnej rady (NR) SR. Dokument... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik