KAUZA ČURILLOVCI: Progresívne médiá NEPOCHOPILI! Opäť žijú vo VIRTUÁLNEJ REALITE!
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Fascinuje ma, ako si v kauze čurillovcov poniektoré médiá kreslia vlastnú virtuálnu realitu. Tvrdo manipulatívne. A nijako sa pritom nenechajú rušiť faktami. Skonštatoval to na sociálnej sieti politický komentátor Dag Daniš.

Progresívne médiá opäť ukázali, že žijú vo virtuálnej realite. Áno, generálny prokurátor vstúpil do vojny v polícii a do trestného stíhania čurillovcov. No celkom inak, ako o tom informovala väčšina médií, vysvetľuje Daniš.

Bitka v polícii prerástla do novej a mimoriadne divokej fázy krátko po voľbách. Ochrancovia čurillovcov podnikli sériu zvláštnych „bezpečnostných opatrení“. Tak, aby to stihli ešte pred výmenami vo vedení polície. Najskôr vyšetrovateľovi inšpekcie vzali dokumenty k odpočúvaniu čurillovcov. Potom Lipšicova špeciálna prokuratúra udelila Čurillovi a ďalším „svojim ľuďom“ v polícii postavenie chráneného oznamovateľa.

Nakoniec, presne 2. novembra, jeden z funkcionárov inšpekcie zobral prípad pôvodnému vyšetrovateľovi Kulichovi, ktorý stíhal čurillovcov - s vysvetlením, že je vraj zaujatý. Toto sporné rozhodnutie urobil v deň, keď mal po voľbách do vedenia inšpekcie nastúpiť nový šéf (Zurian), pripomína novinár. Slovom, last minute upratovanie...

Generálny prokurátor Maroš Žilinka vec preskúmal a dospel k záveru, že zaujatý nebol vyšetrovateľ inšpekcie, ale jeho nadriadený, ktorý mu prípad zobral (aby potešil advokáta čurillovcov). Naopak, pokiaľ ide o vyšetrovateľa Kulicha, ktorý stíhal čurillovcov, jeho prácu generálny prokurátor nespochybnil. A nespochybnil tým ani samotné stíhanie čurillovcov, ktorí sú podozriví, že pri vyšetrovaní veľkých káuz po roku 2020 obchodovali so svedkami. A manipulovali ich výpovede podľa vopred dodaného návodu.

Stíhanie čurillovcov teda napriek nadpráci ich ochrancov pokračuje.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Výsledok vo väčšine médií: neriešia to a ďalej šíria výmysly o tom, ako bol vraj vyšetrovateľ inšpekcie v prípade čurillovcov zaujatý a ako treba stíhanie čurillovcov zrušiť. Neuveriteľné..., uzavrel Daniš.

Žilinka odňal prípad tzv. čurillovcov Krajskej prokuratúre Bratislava
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odňal prípad tzv. čurillovcov Krajskej prokuratúre Bratislava a pridelil ho Krajskej prokuratúre Trnava. Urobil tak so zreteľom na zistené nezákonnosti, ich povahu a bezprostredný dopad na procesnú použiteľnosť... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik