Kaliňák informoval Stoltenberga: Slovensko končí s vojenskou pomocou Ukrajine!
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

BUDÚCNOSŤ POMOCI PRE UKRAJINU A POSILŇOVANIE OBRANYSCHOPNOSTI SLOVENSKA. V duchu týchto tém sa nieslo pondelkové stretnutie ministra obrany Roberta Kaliňáka a ministra zahraničia Juraja Blanára s generálnym tajomníkom NATO Jens Stoltenberg. "V spolupráci Jurajom Blanárom sme najvyššiemu predstaviteľovi Severoatlantickej aliancie komunikovali priority slovenskej vlády v oblasti obrany a bezpečnosti Slovenskej republiky," informoval na sociálnej sieti Kaliňák.

Kde je vôľa, tam je cesta

"Pána Stoltenberga sme informovali, že Slovensko končí s vojenskou pomocou z našich skladových zásob, no naďalej budeme pokračovať s humanitárnou a technickou pomocou. Teší nás, že zahraniční partneri plne rešpektujú naše suverénne rozhodnutie. Opäť sa nám potvrdilo, že kde je vôľa, tam je cesta a stačí sa nebáť povedať vlastný, suverénny postoj," uviedol minister obrany.

Podstatný bod rokovania bol aj cieľ nového vedenia ministerstva obrany posilniť kapacity a spôsobilosti Ozbrojených síl Slovenskej republiky pri ochrane Slovenska a Slovákov. Jednou z ciest, ako to dosiahnuť, je podľa Kaliňáka modernizácia ozbrojených síl. Modernizácia neslúži len lepšiemu plneniu úloh spojených s obranou republiky, ale prirodzene vedie aj k zníženiu rizika ohrozenia životov vojakov a vojačiek.

Kaliňák, Stoltenberg, Blanár, foto: FB/R: Kaliňák

Stoltenberg ocenil zámery novej vlády

Minister obrany prízvukuje, že Slovensko je zodpovedný partner, ktorý je pripravený budovať spôsobilosti na individuálnej aj kolektívnej úrovni.

"Pán Stoltenberg ocenil zámer novej vlády modernizovať Ozbrojené sily Slovenskej republiky, umožniť rast domáceho obranného priemyslu a investovať do infraštrukturálnych projektov. Vyzdvihol tiež pokrok Slovenskej republiky v súvislosti so snahou o obnovu samostatnej protivzdušnej obrany. Rokovania potvrdili, že Aliancia a Slovenská republika budú spoločne pokračovať vo zvyšovaní pripravenosti a nasaditeľnosti ozbrojených síl," uzavrel Robert Kaliňák.

DEMOKRATI: Majú výtlak komárieho samca, ale idú robiť všetko pre PÁD VLÁDY (VIDEO)
Bývalý minister obrany, demokrat Jaro Naď si zvykol komunikovať so svojimi fanúšikmi cez živé vysielania na Facebooku. Inak tomu nebolo ani v nedeľu, 12. novembra večer, kedy sa pripojil tesne po návrate z debaty s Marekom Vagovičom. Divákom vo... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik