Čaputová reaguje na Fica: TOTO ODMIETAM! Zrazu?
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Premiér Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Na túto správu okamžite zareagovala prezidentka Zuzana Čaputová. "Médiá sú súčasťou krvného obehu demokracie a ich obmedzovanie alebo priškrcovanie by malo za následok jej odumieranie," zdôraznila na sociálnej sieti. Nie je to tak trochu schyzofrenické? Veď práve hlava štátu chcela prvá zatvárať nepohodlné weby! Ale keď ide o jej obľúbené a preferované médiá, už je oheň na streche!

Radikálny prístup Fica

Premiér vo svojom pondelňajšom vyhlásení, ktoré zdieľal na Facebooku, označil niektoré médiá za nepriateľské. Doplnil, že do rozhodnutia budú tieto médiá neželanými hosťami na úrade vlády. 

„Dnes som rozhodol, že preveríme ich povolenie na vstup a prácu na úrade vlády, teda právo vstupovať na úrad a otravovať nás s ich otvoreným nepriateľstvom," vyhlásil premiér Fico. Všetky tieto médiá viní z nepriateľstva voči vláde. „Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na úrade vlády,“ dodal Fico.

Viac vo videu:

Schyzofrenická Zuzana Čaputová reaguje

"Súčasťou práce médií je aj kritika politikov. Nám politikom to môže byť prirodzene nepríjemné. Ale význam médií presahuje tento náš diskomfort a je pre demokraciu nenahraditeľný. Médiá sú súčasťou krvného obehu demokracie a ich obmedzovanie alebo priškrcovanie by malo za následok jej odumieranie," skonštatovala prezidentka v reakcii na vyhlásenie premiéra.

Čaputová si po troch rokoch všimla, že naša spoločnosť zrejme nebola rozdelenejšia ako je dnes. "Preto odmietam a nemôžem podporovať delenie častí spoločnosti na viac alebo menej ušľachtilé, priateľské alebo nepriateľské," prízvukuje. Pravdepodobne si nevšimla, ako označovali (a po voľbách sa táto rétorika ešte priostrila) neoliberálne Šimečkove médiá všetkých, ktorí s nimi nesúhlasia (a to nehovoríme iba o súčasnej vládnej koalícii a alternatívnych médiách, hovoríme o veľkej časti populácie).

Podľa prezidentky sú odrazu všetky regulované subjekty, ktoré pôsobia na základe slovenskej právnej úpravy a v medziach zákona, legitímne subjekty. "Toto považujem za jedinú cestu k rešpektujúcemu sa spolužitiu, ktoré všetci tak potrebujeme," uzavrela Čaputová, ktorá zrazu volá po rešpektujúcom spolužití. Kde bolo to rešpektujúce spolužitie, keď NBÚ zabránil v činnosti alternatívnym médiám? Kde bola sloboda slova? Kde bola demokracia?

Neželaní HOSTIA! Fico dal preveriť akreditácie SME, Denníka N, Markízy a Aktualít
Predseda vlády Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Premiér vo svojom vyhlásení, ktoré zdieľal na Facebooku, vyzdvihol pomoc seniorom a... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik