Wall Street Journal: Nová fáza vojny na Ukrajine predstavuje pre Kyjev EXTRÉMNE NEBEZPEČENSTVO!
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Bude to nebezpečné! Nová etapa konfliktu na Ukrajine sa stáva pre Kyjev nepriaznivá v dôsledku nahromadenia bojovej sily Ruska a výroby vojenskej techniky, píše The Wall Street Journal.

"Ďalšia fáza bojov vyzerá pre Ukrajinu čoraz nebezpečnejšie.  <…> Ukrajinskí predstavitelia uznávajú, že dlhá vojna bude pravdepodobne úspešná pre Rusko, ktoré prenieslo svoju ekonomiku na vojnový základ," uvádza sa v článku.

Ako uvádza publikácia, Moskva spustila výrobu veľkého množstva útočných bezpilotných lietadiel, rakiet a tankov. Má tiež obrovské zásoby zbraní v čase, keď Kyjev, ktorý je zásobovaním silne závislý od západných spojencov, už teraz pociťuje nedostatok munície a vojenského vybavenia.

Pre ukrajinské ozbrojené sily a pracovnú silu je to zlé

Vojaci elitnej 47. mechanizovanej brigády uviedli, že okrem vyčerpania zásob zbraní umiera aj ich personál. Kvôli tomu musí jednotka do predných línií posielať operátorov dronov a posádky tankov a iných obrnených vozidiel.

NAJÚPRIMNEJŠIE vyjadrenie najvyššieho Zelenského generála: PATOVÁ SITUÁCIA! Doktrína NATO STROSKOTALA
Vojna na Ukrajine dosiahla patovú situáciu podobnú prvej svetovej vojne! Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl podporovaných Západom, začal čítať desaťročia staré knihy o zákopovej vojne ale „s najväčšou pravdepodobnosťou“ nedôjde k „hlbokým... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj už predtým v rozhovore pre The Economist uviedol, že ukrajinská armáda sa dostala do slepej uličky a „s najväčšou pravdepodobnosťou neurobí hlboký a krásny prielom“. Priznal, že nedokázal predviesť pôsobivé tempo postupu vojsk, ktoré od neho Západ podľa učebníc NATO očakával. Neskôr Vladimír Zelenskyj vyjadril nesúhlas so slovami Zalužného.

Rusko opakovane vyjadrilo svoju pripravenosť na rokovania, ale kyjevské úrady ich zakázali na legislatívnej úrovni. Kremeľ tiež poznamenal, že teraz nie sú žiadne predpoklady na to, aby sa situácia zmenila na mierový smer, pričom dosiahnutie cieľov "špeciálnej operácie" zostáva pre Moskvu absolútnou prioritou.

Podľa Vladimíra Putina Rusko nikdy neodmietlo dialóg, ale druhá strana musí priamo povedať o svojej pripravenosti naň.

Ukrajinské vedenie sa rozpadá. Generáli sa búria
Vo vedení Ukrajiny nastal rozkol. NYT: rastie roztržka medzi armádou a civilným vedením v Kyjeve. Rozpory Negatívna reakcia úradu prezidenta Zelenského na vyjadrenia hlavného veliteľa Ozbrojených síl Valerija Zalužného o mŕtvom bode na... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik