Vyzabíjajte ich čím skôr, musím vyhrať voľby!
13 | 11 | 2023 I Milan Laca

Spojené štáty požadovali, aby Izrael urýchlil operáciu, bez ohľadu na obete.

Ruská tajná služba: USA za zatvorenými dverami vyzývajú Izrael, aby urýchlil operáciu v Gaze.

Dve tváre?

Spojené štáty za zatvorenými dverami vyzývajú izraelské vedenie, aby urýchlilo operáciu v pásme Gazy, pretože jej oneskorenie by mohlo negatívne ovplyvniť pozíciu Joea Bidena pred prezidentskými voľbami, vyhlásila tlačová kancelária Ruskej zahraničnej spravodajskej služby.

Schyľuje sa k Zelenského koncu a mierovým rokovaniam?
Rusko hovorí o pripravenosti na dialóg so Zalužným. Predstaviteľ Štátnej dumy Čepa: Rusko je pripravené na dialóg s hlavným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Zalužným. Budú rokovať? Rusko je pripravené viesť dialóg s Valerijom Zalužným. Prvý... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Milan Laca
Rozviedka tvrdí...
Podľa rozviedky, americká administratíva uprostred všeobecného znepokojenia nad smrťou desaťtisícov Palestínčanov, vyzýva na humanitárne prestávky a obmedzenie oblastí delostreleckého ostreľovania. Zároveň sa v skutočnosti Washington uchyľuje k svojej obľúbenej technike - „farizejstvu“.
Niečo iné na verejnosti, iné v tajnosti

"Pravdou však je, že za zatvorenými dverami vedú Američania veľmi odlišné rozhovory s izraelským vedením. Izraelčanov povzbudzujú, aby urýchlili operáciu, aby sa predišlo jej oneskoreniu, pretože by to negatívne ovplyvnilo zvolenie Joea Bidena a jeho pozíciu,“ tvrdí v správe ruská rozviedka.

Obete

Ako poznamenávajú, zničenie Hamasu by mohlo viesť k veľkému počtu civilných obetí. Spojené štáty to však považujú za celkom prijateľné, pretože ich hlavnou úlohou je čo najrýchlejšie dokončiť vojenské operácie. "Na podporu svojho pokryteckého postoja získal  Bidenov tím aj podporu lídrov Anglicka a Nemecka. Spoločným úsilím majú v úmysle brániť iniciatívam, zabezpečujúcim prímerie v Gaze," vyhlásila rozviedka.

Peskov komentoval presun tankového práporu Poľskom k hraniciam s Bieloruskom
Plány Varšavy na rozmiestnenie nového tankového práporu na východe krajiny sú ďalším krokom k eskalácii napätia. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov si je tým istý. V nedávnom vyhlásení, minister národnej obrany Poľska Mariusz Blaszczak povedal, že na... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!