Tvrdohlaví Maďari. Ukrajine nedáme!
14 | 11 | 2023 I Milan Laca

Maďarsko nepodporilo pridelenie 500 miliónov eur na zbrane Ukrajine.

Szijjártó: Maďarsko bolo proti prideleniu 500 miliónov eur na zbrane Ukrajine.
Znova sa zaťali

Maďarsko nedovolí, aby bola ďalšia tranža vo výške 500 miliónov eur z Európskeho mierového fondu (EPF) pridelená Ukrajine, kým Kyjev neposkytne záruky, že maďarská banka OTP nebude opäť na ukrajinskej čiernej listine „medzinárodných sponzorov“ vojenského konfliktu. Oznámil minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Péter Szíjjártó.

Zničený Nord Stream. Ukrajinci, alebo nejaká nová hra?
Koordinátorom útoku na Nord Stream mal byť plukovník ukrajinských ozbrojených síl. WP: bývalý plukovník špeciálnych síl ozbrojených síl Ukrajiny koordinoval sabotáž na plynovody na príkaz generála Zalužného. Nová verzia The Washington Post... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Milan Laca

Zvládol nátlak

Szíjjartó poznamenal, že na stretnutí s kolegami z krajín Európskej únie v Bruseli bol v tejto otázke pod obrovským tlakom. “Samozrejme, že som s tým nesúhlasil a budeme naďalej obhajovať svoju pozíciu, kým nedostaneme záruky od Národnej protikorupčnej agentúry Ukrajiny (NACP), že podobná situácia (ako s OTP Bankou) sa už nikdy nebude opakovať “. Poznamenal tiež, že Maďarsko nedovolí EÚ uvaliť sankcie na ruskú jadrovú energiu, pretože takýto krok by poškodil záujmy Budapešti.

Aj Orbán varoval

Premiér Viktor Orbán vyhlásil, že Ukrajina nie je vo všetkých ohľadoch pripravená začať rokovania o svojom členstve v EÚ. Zdôraznil tiež, že Maďarsko nikdy nebude súhlasiť so spojením otázky financovania Ukrajiny z rozpočtu EÚ, ako aj jej prijatia do spoločenstva, s vrátením zmrazených európskych prostriedkov Budapešti.

Maďarov chcú "obísť"

Agentúra Bloomberg informovala, že krajiny EÚ pracujú na pláne financovania Ukrajiny v prípade, že Maďarsko vetuje balík pomoci vo výške 50 miliárd eur. Návrh bude obsahovať národné záruky členských štátov, s cieľom prilákať financovanie z trhov.

V Poľsku to vrie! Odíďme z únie, volali niektorí!
Poľskí nacionalisti na demonštrácii vyzvali na vystúpenie z EÚ. Desaťtisíce ľudí sa zúčastnili na pochode organizovanom poľskými nacionalistickými skupinami vo Varšave pri príležitosti Dňa nezávislosti Poľska, informovala agentúra Associated Press... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!