Štubniak politikom: Nebojujte s nimi, vyhladujte ich! (VIDEO)
13 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Nekomunikácia niektorých politikov so súkromnými médiami mnohým novinárom „nedá spávať“. Robertovi Kaliňákovi vyčítajú, že im na žiadne otázky neodpovedal, odkedy je vo funkcii, iní zostali stáť pred dverami miesta, kde sa konala tlačová beseda SNS ... a videoglosátor Juraj Štubniak hovorí: tak im treba.

„Markíza nebude mať odpovede od nás na žiadne otázky, pretože si myslím, že manipulujete všetky naše odpovede. Je to zbytočná strata času,“ reaguje minister obrany Kaliňák na „reklamácie“ televíznych reportétov a Juraj Štubniak hovorí – toto, čo teraz predviedli, je tá cesta.

Štubniak spokojne konštatuje, že aj vládni činitelia zdieľajú myšlienku, že ak sa niekto nevie správať, treba ho „vyhladovať“.

Fico, Kaliňák. foto: FB/R. Fico

„Toto je jediná možnosť – nedávať žiadne informácie týmto médiám,“myslí si Štubniak, ktorý sám by „odstrihol“ od informácií všetky TV okrem verejnoprávnej, ktorá tiež potrebuje preformátovanie.Tam podľa Štubniaka treba vymeniť vedenie nie len spravodajstva a treba zrušiť aktivistické relácie.

„Tam to treba riešiť veľmi, veľmi tvrdo,“ nešetrí verejnoprávny telerozhlas Štubniak, ktorý to, čo robí, robí pre to, aby ľudí prinútil k mysleniu a hľadaní logických súvislostí. Sám je zo situácie v RTVS taký rozčarovaný, že keby „prišla ponuka vypratať tam ten Augiášov chliev, neváhal by som ani minútu“.

Štefan Hamran už nie je prezidentom Policajného zboru, aj tak rečnil v TA3
Štefan Hamran už nie je prezidentom Policajného zboru. Opozícii sa nepáči spôsob, akým bol odvolaný. Vláda Roberta Fica mu vytýka predovšetkým to, že zneužil políciu na kriminalizáciu opozície. On to však vidí inak . Vraj navýšil dôveru... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Keď Štubniak nabáda k opatrnosti, aby sme si nemysleli, že sme niečo vyhrali, hovorí o krehkej väčšine v parlamente, kde má koalícia len o pár hlasov viac, ako opozícia, čo je veľmi málo na hladký priebeh zmien. 

„Smer neskutočným spôsobom zanedbal mediálnu politiku. Skôr, či neskôr bude musieť vyhladovať aj ďalších vrešťákov, ale vážení politici, vy nemáte povinnosť ísť do súkromných médií,“ pripomína glosátor a situáciu pripomína k výberu, kde bude človek nakupovať. Iná vec je slušnosť, no tú ako prvú stratili práve novinári. Pritom stále pripomína, že TASR, či RTVS sú úpone iná kategória napriek tomu, že spôsoby majú možno podobné.

Facebook | Moderátorka politickej relácie Jana Krescanko Dibáková

Štubniak tiež vyzval doterajšiu alternatívu, aby chodila na tlačové besedy a kládla síce nepríjemné, ale adekvátne otázky. Vznikne tak nový mainstream a odstrihnutí „skapú od hladu“, myslí si Štubniak a pripomína, ako Jana Krescanko-Dibáková niekoľkokrát vyzvala réžiu, aby vypla Andrejovi Dankovi mikrofón a podobným spôsobom komunikovala aj Marta Jančkárová v O 5 minút 12.

NÁRODNÉ MENU národniarov
Slovenská národná strana podporuje cestovný ruch aj tvorbou tzv. „NÁRODNÉHO MENU“, aby sa získal prehľad o národnej kuchyni vo všetkých kútoch Slovenska. „Cestovný ruch ako celok je budúcnosť. Patria tam športové a kultúrne podujatia,... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik