Prieskum: Ak by sa konali voľby v septembri, kto by bol víťaz?
13 | 11 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Potreboval si Denník N potvrdiť pozíciu PS alebo si mysleli, že progresívci čarovne vystrelili? Voľby do Národnej rady (NR) SR by v novembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24 percent hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) s 19,1 percenta a Hlas-SD s 15,1 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.

Do parlamentu by sa dostali aj koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia (7 percent), strana SaS (6,3 percenta) a KDH (5,8 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili tiež Republika (5,8 percenta) a SNS (5,1 percenta).

Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia (4,4 percenta), Demokrati (3,1 percenta), Sme rodina (2,3 percenta) i ĽSNS (1,1 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani zoskupenie strán Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,5 percenta) a Modrí, Most-Híd (0,1 percenta). Iné strany uvádza prieskum na úrovni 0,4 percenta.

Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 41 kresiel, Progresívne Slovensko 32 a Hlas-SD 26. S 12 poslancami by v NR SR bola koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia, strana SaS by bola s 11. KDH a Republika by získali zhodne po desať mandátov, SNS by mala osem kresiel.
Prieskum sa realizoval od 2. do 7. novembra na vzorke 1021 respondentov.

Rodičia, SPOZORNITE! Štát pripravuje NOVINKU
Minister práce Erik Tomáš predstavil novinku, ktorá by mohla potešiť všetkých rodičov. O čo pôjde? Minister práce Erik Tomáš sa v pondelok (13. novembra) pred rokovaním vlády postavil pred kamery. „Chcem potvrdiť, že už je odobrené a schválené, že... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik