Poliaci sa "šprajcujú"! POZOR, ide aj o hrozbu pre nás!
13 | 11 | 2023 I Milan Laca
Poľsko odmieta chystané zmeny vo fungovaní EÚ!

Podľa šéfa PiS Jarosława Kaczyńského, zavedenie zmien zmlúv v Európskej únii de facto povedie k tomu, že Poľsko stratí svoju štátnosť a dostane sa pod prísny vplyv Nemecka.

Zmeny v EÚ

11. novembra sa predseda strany Právo a spravodlivosť, podpredseda vlády Jarosław Kaczyński, zúčastnil na oslave Dňa nezávislosti štátu v Krakove: V prejave hovoril najmä o zmenách v zmluvách EÚ, ktoré presadzuje Brusel.

V Poľsku to vrie! Odíďme z únie, volali niektorí!
Poľskí nacionalisti na demonštrácii vyzvali na vystúpenie z EÚ. Desaťtisíce ľudí sa zúčastnili na pochode organizovanom poľskými nacionalistickými skupinami vo Varšave pri príležitosti Dňa nezávislosti Poľska, informovala agentúra Associated Press... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Milan Laca

Nie zmeny!

"Naši oponenti popreli, že by nedošlo k zmenám európskych zmlúv. No, je to úplne inak, povedal Kaczyński. Dodal, že „tvorcovia tohto projektu“ sa odvolávajú na podmienky ďalšieho rozširovania Európskej únie a potrebu jej efektívnejšieho riadenia. Tieto vysvetlenia považuje za lož, pretože takéto zmeny sú podľa neho zbytočné".

Už sa to začalo

Kaczyński povedal, že proces zavádzania zmien už prebieha. „Sú všeobecne načrtnuté termíny, hoci ešte nie je konečný“ a „ťažko povedať, kedy sa skončí“. Vymenoval zmeny, ktoré podľa neho najviac pocítia krajiny ako Poľsko – predovšetkým úplné zrušenie práva veta. Tento zákon podľa neho znamenal, že hoci členské štáty dali EÚ „veľa právomocí“, „zostali suverénnymi štátmi“.

Zrušenie veta

"Ide o zmenu zásadného charakteru, pretože ide o postavenie krajín, o postavenie členov EÚ  povedal šéf PiS. Zdôraznil, že to povedie k privilegovanému postaveniu Nemecka a Francúzska. Povedal tiež, že ak by sa takéto politické zmeny v EÚ zaviedli, Brusel by potenciálne chcel zasahovať do zahraničných vecí, otázok obrany a bezpečnosti vonkajších hraníc. Z nášho pohľadu bude chcieť Nemecko zasahovať do týchto otázok a to znamená externú vládu v Poľsku – komentoval Kaczyński. Verí, že Brusel mieni použiť ekonomický teror.

Pozor na nadvládu veľkých!

„To všetko je zamerané na nadvládu vplyvných krajín nad ostatnými členmi EÚ. Nadvláda v Európe pripadne Nemecku a Francúzsku. Vzhľadom na našu geografickú polohu bude Poľsko pod nemeckým vplyvom. Stane sa tak po zavedení zmien v EÚ. Po prijatí zmluvy, ktorá vstúpi v EÚ do platnosti, Poľsko nebude nezávislou krajinou. S tým nemôžeme súhlasiť a musíme bojovať s vierou, že vyhráme", povedal Kaczynski. "Ak vstúpia do platnosti zmeny v zmluvách EÚ, Poľsko už nebude nezávislou, suverénnou krajinou a už vôbec nebude štátom".

Prípravy už idú!

Výbor Európskeho parlamentu pre ústavné záležitosti (AFEC) prijal správu, v ktorej odporúča zmeny v zmluvách EÚ. Toto zahŕňa aj zrušenie princípu jednomyseľnosti pri hlasovaní v Rade EÚ v 65 oblastiach a presunutí ďalších kompetencií na orgány EÚ.  

Zničený Nord Stream. Ukrajinci, alebo nejaká nová hra?
Koordinátorom útoku na Nord Stream mal byť plukovník ukrajinských ozbrojených síl. WP: bývalý plukovník špeciálnych síl ozbrojených síl Ukrajiny koordinoval sabotáž na plynovody na príkaz generála Zalužného. Nová verzia The Washington Post... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik