Keď tá, ktorá chcela ZATVÁRAŤ NEPOHODLNÉ WEBY, volá po REŠPEKTOVANÍ MÉDIÍ...
14 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová si na sociálnej sieti zamoralizovala, že význam médií je pre demokraciu nenahraditeľný, že odmieta ich delenie na ušľachtilé a nepriateľské a že všetky médiá, ktoré pôsobia na našom trhu v medziach zákona, sú legitímne... Prepáčte, ale z tohto slizkého pokrytectva mi je doslova na vracanie. Skonštatoval to na sociálnej sieti politický analytik Eduard Chmelár.

Ktože nám to káže o legitimite kritických médií?

Tá istá osoba, ktorá je až taká posadnutá ich reguláciou, že o tom rozpráva úplne všade doma i v zahraničí a doslova prosí Európsku komisiu a majiteľov sociálnych sietí, aby jej pomohli cenzurovať internet? Tá istá osoba, ktorá pateticky ochká, že liberálne médiá predstavujú „krvný obeh demokracie“, kým tie alternatívne sa usiluje zakázať? Tá istá osoba, ktorá po svete zbiera ceny za „ochranu demokracie“ (tak sa v najnovšom centristickom newspeaku volá jej okliešťovanie) a doma obmedzuje komentovanie ešte aj toho statusu, v ktorom píše o slobode prejavu?

Zuzana Čaputová a jej podobní politici sa radi nechávajú počuť, že všetci potrebujeme liberálne médiá. Nie, potrebuje ich len ona, aby naďalej pestovali jej kult. Kto potrebuje Petra Schutza z denníka Sme, ktorý si dovolí napísať, že neočkovaní ľudia by mali kvičať ako svine na bitúnku? Kto potrebuje šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného, ktorý napíše, že musíme poraziť Fica a Smer? Kto potrebuje šéfredaktora Aktualít.sk Petra Bárdyho, zbabelého propagandistu, ktorý trčí Prezidentskému palácu zo zadku iba jednou nosnou dierkou, aby mal čím dýchať?

Čaputová reaguje na Fica: TOTO ODMIETAM! Zrazu?
Premiér Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Na túto správu okamžite zareagovala prezidentka Zuzana Čaputová. "Médiá sú súčasťou krvného... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Toto predsa nie je a nikdy nebola žurnalistika!

Takíto pisálkovia nehľadajú pravdu, neanalyzujú realitu z nadhľadu, nepracujú vo verejnom záujme, sú to iba žoldnieri istých politických síl. Viete, že nemám rád silné slová a namietam proti zbytočnému ponižovaniu mimovládok a médií vyhlasujúc ich za „zahraničných agentov“ alebo „nepriateľské“. Ale oni sa naozaj správajú nepriateľsky. Nijako sa netaja tým, že nechcú seriózne informovať verejnosť, chcú vás poraziť a zničiť.

Im absolútne nezáleží na tom, že vám už ani neprinášajú komplexné spravodajstvo, iba to, čo im vyhovuje, že si neplnia svoje informačné povinnosti, že to už ani nie sú noviny, ale reklamné letáky určitých politických síl. A s týmto stavom mediálneho prostredia jednoducho je nevyhnutné niečo robiť, lebo až pluralita médií a všestranná informovanosť obyvateľstva sú demokratické disciplíny, ktoré sú v najvyššom verejnom záujme - nie ochrana špinavých praktík spriaznených novinárov.

Čaputová si len farizejsky prihrieva polievočku

Keby to Zuzana Čaputová s tým „rešpektujúcim spolužitím“ myslela vážne, tak by napomenula v prvom rade médiá, aby sa správali profesionálne a nezvyšovali napätie v spoločnosti. Ohradila by sa voči ich hrubému slovníku a dehonestujúcim metódam. Lenže ona to nikdy nemyslela vážne. Ona si len (ako vždy) farizejsky prihrieva polievočku u tých, ktorí by jej ešte mohli ako tak držať upadajúcu popularitu. A s takýmito úmyslami sa, milá pani prezidentka, ráčte dať vypchať.

Neželaní HOSTIA! Fico dal preveriť akreditácie SME, Denníka N, Markízy a Aktualít
Predseda vlády Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Premiér vo svojom vyhlásení, ktoré zdieľal na Facebooku, vyzdvihol pomoc seniorom a... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik