Alternatíva na vzostupe, "mienkotvorcovia" zúria a Blaha? Ten sa baví
13 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) sa teší – podľa prieskumu, ktorý si organizácia Transparency International Slovensko (TIS) objednala u agentúry Focus, Slováci dôverujú alternatívnym médiám viac, ako tým, ktoré sú označované za mienkotvorné.

TIS pod našim obrázkom konštatuje, že vplyv alternatívy na verejnú mienku nemožno podceňovať. Na Telegrame Blaha vo svojom príspevku nad touto informáciou nepokryte jasá. A tiež nad výstupmi z prieskumu, ktoré TIS ponúka, pričom menuje pár zlomových udalostí, o ktorých tzv. mienkotvorné médiá informovali nepravdivo. Pobavilo ho tiež, že takýto výsledok majú médiá bývalého hlavného prúdu aj napriek tomu, aké peniaze boli do nich naliate. Blaha preto ďakuje Slovákom, ktorí nepodľahli vymývaniu mozgov.

TIS sa to nepáči, Blaha sa baví

Na svojej stránke TIS pod titulným obrázkom z Hlavného denníka „Zabili ste právny štát“ z 18. februára 2022 konštatuje, že aj „alternatívne médiá“ venujú témam korupcie a právnemu štátu stále väčšiu pozornosť. Podľa TIS náš dopad na verejnú mienku a kvalitu demokracie nemožno podceňovať. Práve HD bol jedným z analyzovaných médií.

Transparency International Slovensko

„S veľkým úsmevom som si prečítal najnovšiu analýzu Transparency International, ktorá vyplakáva, že Slováci veria alternatívnym médiám. Oni si, blázni, nechali urobiť prieskum a zistili, že väčšina ľudí na Slovensku je presvedčená, že Milan Lučanský nespáchal samovraždu. Vyše 60% ľudí si myslí, že Zuzana Čaputová slúži zahraničným záujmom. A zhruba rovnaké percento ľudí si myslí aj to, že Lipšicova špeciálna prokuratúra je spolitizovaná a slúži politickým záujmom,“ baví sa Blaha.

Štubniak politikom: Nebojujte s nimi, vyhladujte ich! (VIDEO)
Nekomunikácia niektorých politikov so súkromnými médiami mnohým novinárom „nedá spávať“. Robertovi Kaliňákovi vyčítajú, že im na žiadne otázky neodpovedal, odkedy je vo funkcii, iní zostali stáť pred dverami miesta, kde sa konala tlačová beseda SNS... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

A koľko to stálo ...!

„V šachovej terminológii sa tomu hovorí šach-mat. Slováci proste majú zdravý rozum a nenechajú si vymývať mozgy hlavným prúdom. Transparency roní krokodílie slzy, vraj za to môže alternatíva a Blaha a Fico a tak. Úplný doják. Také milióny vrážajú do médií a mimovládok a bum, Slováci im neveria,“ píše Blaha, podľa ktorého je to až do popuku.

Lenže...

„Kto príčetný by, preboha, veril, že Milan Lučanský sa potkol o papuču a pri páde si spôsobil zranenia ako po surovej bitke obuškom? Kto?

Kto by veril, že prezidentka, ktorá si na paláci vycapuje dúhovú zástavu, používa banderovský pozdrav a verklíkuje sorosovskú propagandu, zastupuje slovenské záujmy?

A kto by veril, že rozbesnený Lipšic, ktorý roky kopal do Smeru, prišiel na úrad špeciálnej prokuratúry a stal sa z neho odrazu objektívny a nezávislý prokurátor? Veď to je na smiech.

Ľudia majú zdravý rozum a preto vedia, že v médiách hlavného prúdu sa šíria len lži a hoaxy. Čoraz viac veria alternatíve - a to je dobre,“ netají sa spokojnosťou Blaha s tým, že médiá, ako Markíza, Denník N, SME, či Pravda sú hanbou žurnalistiky a budú ich bojkotovať, aj keby sa na hlavu postavili.

Slováci, podpredseda NR SR vám ďakuje

„Stokrát radšej dám prednosť Hlavným správam či Hlavnému denníku, ako zapredancom z oligarchických liberálnych médií. Držím palce alternatíve a ďakujem ľuďom na Slovensku, že nepodľahli "hybridným hrozbám" zo strany liberálnych mimovládok. Sú z nás na prášky a zúria - nie je to slastný pohľad?,“ neodpustil si podpredseda parlamentu na záver štipku zlomyseľnosti.

Transparency International Slovensko

PVV: Z RTVS by mala vzniknúť Slovenská televízia a Slovenský rozhlas
Vláda presadí právny a ekonomický rámec rozdelenia Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na dve nezávislé verejnoprávne mediálne inštitúcie - Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas, prípadne zváži iné riešenie, ako posilniť verejnoprávnosť RTVS.... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!