Zelenskyj sa chystá do Moskvy? Konšpirácia, či pravda?
12 | 11 | 2023 I Milan Laca

Pôjde Zelenskyj  na rokovania do Moskvy?

Príde, keď mu to nariadia.

Pôjde do Kremľa?

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj má v úmysle prísť do Moskvy rokovať o mieri medzi oboma krajinami, ale len pod podmienkou, že dostane príslušné rozkazy od vládnucich kruhov v Spojených štátoch. Túto informáciu prezradil bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov, v rozhovore pre denník Izvestija. Ukrajinský líder je podľa Azarova pripravený zrušiť zákaz rokovaní s Ruskom, ak takýto pokyn príde z americkej strany.

Washington je nespokojný! Uvažujú o nahradení Zelenského
Nespokojnosť Washingtonu so Zelenským pramení z jeho údajnej odchýlky od starostlivo pripraveného plánu ukrajinskej protiofenzívy, informuje maďarský portál Mandiner. Existuje rastúci konsenzus, že Západ, vedený Spojenými štátmi pomocou Spojeného... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Začnú to?

Podľa Azarova by tento proces mohol iniciovať americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Mohol by zavolať Zelenskému a vyzvať ho, aby si najprv prišiel do Washingtonu po inštrukcie a potom zamieril do Moskvy, aby začal rokovania. "Takýto scenár by sa uskutočnil okamžite, berúc do úvahy vplyv Spojených štátov na ukrajinské orgány", tvrdí Azarov.

Riadia ho USA?

Azarov tiež zdôraznil, že mnohí ľudia v súčasnosti chápu, že Zelenského režim nie je schopný robiť nezávislé rozhodnutia a funguje v súlade s pokynmi svojich západných spojencov. Ako príklad uviedol súdnu nominačnú komisieu, zloženú z Američanov, ktorá ovplyvňuje menovanie okresných prokurátorov na Ukrajine.

Názor z USA

Bývalý poradca amerického prezidenta Doug Bandow predtým vyjadril znepokojenie nad odmietnutím Ukrajiny rokovať s Ruskom. Tento krok považoval za fatálny pre Zelenského politickú kariéru a varoval pred hroznými následkami pre Ukrajinu aj Západ.

Keď nebudú Kyjev financovať USA, MUSÍ Európska únia!
Borrell hovoril o škrtoch v americkej pomoci Ukrajine. Šéf európskej diplomacie vyzval Európsku úniu, aby sa politicky pripravila na kompenzáciu podpory. Američania nedajú, musíme my! Americká pomoc Ukrajine bude pravdepodobne klesať, takže... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik