Smutná správa pre Slovensko. Petra Vlhová vypadla!
12 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Po nádejnom štarte prišlo veľké sklamanie. Naša lyžiarka Petra Vlhová nedokončila druhý slalom novej sezóny Svetového pohára. Vypadla v druhom kole.   

Úspešný štart vystriedala smola 

Petra Vlhová vyhrala počas dvoch dní v Levi tri zo štyroch slalomových kôl, no smola si ju našla na tom štvrtom. Víťazkou sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, druhá skončila Chorvátka Leona Popovičová a tretie miesto obsadila Nemka Lena Dürrová. U Shiffrinovej ide o rekordné siedme víťazstvo vo fínskom stredisku.

Víťazný prvý slalom

Petra Vlhová v sobotnom prvom slalome v Levi zvíťazila a formu potvrdila aj neskôr, keď odštartovala s veľkým očakávaním s číslom šesť. Počasie bolo ideálne, dostala sa do správneho tempa a takisto zvládla aj kombináciu, kde sa menil rytmus. Na treťom medzičase mala náskok 91 stotín na Shiffrinovú. V cieli mala nakoniec k dobru 0,76 s a dostala sa jasne do vedenia. 

Rozhodol špicar   

Druhý slalom slovenská lyžiarka nedokončila. Shiffrinová, ktorá štartovala s dvojkou, predviedla dynamickú jazdu,  ale oproti Vlhovej prešla strmšiu časť pomalšie. Priebežne tretia bola po 1. kole Švédka Sara Hectorová (+0,84), do jednej sekundy sa zmestila aj štvrtá Dürrová (+0,94).

V druhom kole, už aj s umelým osvetlením, zaútočila z piatej pozície Popovičová, ktorá nadelila dovtedy vedúcej Nórke Mine Fürst Holtmannovej vyše sekundu a poskočila až na pódium. Chorvátka nasadila latku vysoko, Dürrová i Hectorová sa zaradili až za ňu. Prekonala ju napokon  Shiffrinová, hoci nešla úplne presvedčivo, ale stále dostatočne rýchlo. V záverečnej rovine zabrala a dostala sa do vedenia. Vlhová sa od úvodu pustila naplno, zvýšila svoj náskok až na vyše sekundu, no v treťom sektore na červenej bránke chytila špicar a preteky  nedokončila.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik