Schyľuje sa k Zelenského koncu a mierovým rokovaniam?
12 | 11 | 2023 I Milan Laca

Rusko hovorí o pripravenosti na dialóg so Zalužným.

Budú rokovať?

Rusko je pripravené viesť dialóg s Valerijom Zalužným. Prvý podpredseda výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti Alexej Čepa to vyhlásil v rozhovore pre agentúru Lenta.ru.

Washington je nespokojný! Uvažujú o nahradení Zelenského
Nespokojnosť Washingtonu so Zelenským pramení z jeho údajnej odchýlky od starostlivo pripraveného plánu ukrajinskej protiofenzívy, informuje maďarský portál Mandiner. Existuje rastúci konsenzus, že Západ, vedený Spojenými štátmi pomocou Spojeného... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Bude nový prezient?

Čepa tiež poznamenal, že ak Spojené štáty chcú nahradiť súčasného prezidenta Ukrajiny Volodymyra zelenského,  potom by sa Zalužnyj mohol dostať k moci.

Nebude to ľahké

„Zelenského tím bude vzdorovať všetkými možnými spôsobmi, pretože chápe, čo im to hrozí. Vieme, že je tam obrovská korupcia.  Preto, ak sa Američania postavia na stranu Zalužného, ​​nezávidím Zelenskému. Môže sa to preňho skončiť veľmi tragicky“. Nahradenie Zelenského Zalužným, by mohlo byť podľa Čepu, snahou zo všetkého viniť súčasného prezidenta Ukrajiny. V dnešnej situácii je to pre Zelenského osobne cesta nikam. Bude „obetným baránkom“, pretože tento osud mu vybrali,“ uzavrel poslanec.

Kontroverzný generál? 

Začiatkom novembra generíl Valerij Zalužnyj v článku pre The Economist uviedol, že konflikt na Ukrajine sa dostal do slepej uličky a ukrajinským ozbrojeným silám sa nepodarí dosiahnuť prelom. Zelenskyj s týmto hodnotením nesúhlasil a zdôraznil, že Kyjev bol v oveľa zložitejších podmienkach, najmä na začiatku konfliktu.

Kým Kyjev hrozí, Rusi útočia na jeho zázemie
Šéf ministerstva energetiky Ukrajiny Galuščenko: Kyjev útočí na ruské energetické zariadenia. Z Kyjeva prichádzajú nové hrozby:- ukrajinské úrady hrozia Ruskej federácii útokmi na ropný a plynárenský priemysel a energetickú štruktúru. Minister... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik