POZOR! MÁTE DOMA TÚTO POTRAVINU? VYHOĎTE JU!
12 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Štátna veterinárna a potravinová správa informovala o ďalšom výrobku, ktorý je nevyhovujúci a okamžite nariadila jeho stiahnutie z predaja.

10. novembra na svojom webe zverejnila ŠVPS oznam o kontrole potravín v Beluši: „V rámci úradnej kontroly potravín vykonala RVPS Púchov v baliarni Vaubex, Trenčianska 227, 018 61 Beluša odber vzorky výrobku.“ 

Nevyhovujúce bolo kakao, informuje portál Dnes24.sk.

Pri kontrole zistili pracovníci RVPS, že výrobok Kakao odtučnené s váhou 100 gramov z Indonézie od dodávateľa Tarcha World Kft je nevyhovujúci.  Nevyhovujúci výrobok má dátum minimálnej trvanlivosti 25. septembra 2025 a ide o šaržu L.373379.

Čo sa pri kontrole presne zistilo?

„Vo vyšetrovanej vzorke bolo zistené prekročené množstvo benzo(a)pyrénu 27,8 µg/kg (limit 5 µg/kg) a PAU 151,2 µg/kg (limit 30 µg/kg). Vzorka nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie (EÚ) 2023/915 o maximánych limitoch pre niektoré kontaminanty v potravinách pre prekročenie maximálneho limitu benzo(a)pyrénu a sumy PAU4,“ informovala Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Kakao k nám doviezli z Maďarska

Nevyhovujúce kakao k nám prišlo z Maďarska. Dodaných bolo 750 kilogramov tohto kakaa. Inšpektori RVPS ho okamžite nariadili stiahnuť z trhu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik