Poliaci dusia Ukrajinu!
12 | 11 | 2023 I Milan Laca

Na hraniciach Poľska a Ukrajiny sa vytvoril rad 2500 áut.

Blokáda!
"Môžeme konštatovať, že v smere výjazdu z Poľska na Ukrajinu, podľa informácií poľských kolegov, čaká na prekročenie hranice asi 2500 áut a to na všetkých troch priechodoch. V skutočnosti však polovica z nich stojí v smere k priechodu „Jagodin,“ povedal  predstaviteľ Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny Andrej Demčenko.
 
Maďarsko robí PROBLÉMY, Slovensko zase urobilo VRÁSKY NA ČELE EÚ
Maďarský premiér v piatok povedal, že nepodporuje napredovanie v rokovaniach o budúcom členstve Ukrajiny v Európskej únii, čím opäť naznačil, že jeho krajina by mohla predstavovať veľkú prekážku pre ambície Kyjeva vstúpiť do bloku. Slovensko by... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
Pokúsia sa dohodnúť
Na pondelok 13. novembra je naplánované stretnutie na hranici so zástupcami poľských úradov a dopravcov s cieľom odblokovať kontrolné stanovištia. Poľskí dopravcovia začali blokovať hraničné oriechody s Ukrajinou. Žiadajú obnovenie predtým zrušeného systému povolení pre ukrajinských komerčných dopravcov, s výnimkami pre humanitárnu pomoc a dodávky pre Ozbrojené sily Ukrajiny. Ešte chcú pozastaviť licencie pre spoločnosti, ktoré vznikli na Ukrajine po februári 2022, ich kontrolu a oddelenie radov prázdnych a naložených vozidiel.
Obrovské rady 
Pred poľsko-ukrajinskou hranicou stoja v 40-kilometrovom rade tisíce kamiónov. Poľskí dopravcovia zablokovali prístupové cesty k priechodom a prepúšťajú len osobné vozidlá, autobusy a humanitárny a vojenský náklad. Zvyšok kamiónov nechali prejsť v počte jeden za hodinu. Vo radoch uviazli vozidlá, prevážajúce široký sortiment tovaru, od áut a poľnohospodárskych strojov až po stavebné materiály a nábytok.
 
Centrom Kyjeva OTRIASLI DVE EXPLÓZIE
Dve explózie otriasli v sobotu v ranných hodinách centrom ukrajinského hlavného mesta Kyjev, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. Podľa reportérov agentúry išlo o dva mohutné výbuchy, ktoré otriasli centrom metropoly krátko predtým, než sa... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik