Arabi budú vyrábať ruské autá! (VIDEO)
13 | 11 | 2023 I Milan Laca

V Spojených arabských emirátoch začali montovať ruský Aurus.

Vo výrobnom závode v Dubaji sa začala montáž luxusných sedanov Aurus Senat, povedal novinárom podpredseda vlády a šéf ministerstva priemyslu a obchodu Denis Manturov.

Štart 

"Výroba sa začala dnes. Plánujú vyrábať Senat a Komendant. Začnime Senatom," povedal Manturov. Projekt realizujú v predstihu, predtým plánovali začať s montážou v roku 2024. Podpredseda vlády spresnil, že výrobný závod sa nachádza v Dubaji, meno partnera nezverejnil. V SAE plánujú otvoriť aj salón na predaj a úpravy Aurusu.

Elon Musk chce implantovať nebezpečný čip do mozgu desiatok tisíc ľudí
Bloomberg: Desaťtisíce ľudí chcú mať do mozgu implantovaný čip Neuralink. Zvieratá s takýmito čipmi strávili zvyšok svojho života v agónii Americké regulačné orgány konečne povolili spoločnosti Neuralink, ktorá vyvíja mozgové implantáty, prejsť na... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Aurus Kommendant

Plány
V budúcnosti uvažujú o dodávkach týchto áut do ďalších krajín Blízkeho východu, vrátane Saudskej Arábie. Spojené arabské emiráty sa v tomto regióne stanú akýmsi centrom pre dodávky ruských luxusných áut Aurus.
Prvý veľký projekt
Aurus je prvá ruská značka luxusných áut. Projekt dostal kódové označenie „Cortege“ a realizuje ho Štátny inštitút NAMI, s pomocou skupiny Sollers a nadácie Tawazun zo Spojených arabských emirátov. Akcionármi Aurus sú FSUE NAMI (63,5 %), Obranný, bezpečnostný a rozvojový fond SAE Tawazun (36 %) a Sollers (0,5 %).
SLEDUJTE PLYN, aby ste pochopili vojnu medzi Izraelom a Hamasom
Sledujte plyn, aby ste pochopili jeden z geostrategických dôvodov vojny medzi Hamasom a Izraelom. Je to stále rovnaký príbeh, vojny sa vedú z dôvodov národnej bezpečnosti a pre peniaze, upozorňuje portál southfront.press. Plyn je základným zdrojom... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!