2,3 milióna ľudí NA POCHODE! Plán na VYSÍDLENIE PALESTÍNČANOV do EURÓPY
12 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Hrozí Európe ďalší rok 2015? Uniknutý dokument izraelského ministerstva spravodajských služieb opisuje plán na vyhnanie 2,3 milióna Palestínčanov z Pásma Gazy na Sinajský polostrov a následné presídlenie časti z nich do Európy. Palestínski utečenci majú podľa izraelského plánu zamieriť okrem iného do Španielska a Grécka, informujú české Parlamentní Listy odvolávajúc sa na denník The Jerusalem Post.

Zopakuje sa rok 2015?

Bývalý námestník riaditeľa Mosadu zase navrhol vysídlené palestínske obyvateľstvo rozptýliť do 100 krajín sveta, z ktorých každá by prijala 25 tisíc utečencov. Analytici sa obávajú opakovania migračnej vlny z roku 2015.

Izraelská nezisková organizácia IsraAID vtedy pomáhala migrantom utekajúcim z Blízkeho východu do Európy, zatiaľ čo samotný štát Izrael utečencov prijímať odmietal. V tom istom čase Izrael podľa denníka The Jerusalem Post poskytoval lekársku pomoc zraneným teroristom z al-Kájdy bojujúcim v sýrskej občianskej vojne proti prezidentovi Asadovi.

Tajná správa alebo „hypotetický“ koncept?

Koncom októbra do médií unikla tajná správa izraelského ministerstva spravodajských služieb detailne popisujúca plán na povojnové vysídlenie 2,3 milióna obyvateľov Gazy do zahraničia. Palestínčania majú byť podľa tohto návrhu najprv vytlačení na Sinajský polostrov, kde budú dočasne prebývať v stanových táboroch, na výstavbe ktorých sa majú podieľať západné vlády na čele so Spojenými štátmi. 

Plán izraelského ministerstva spravodajských služieb však tiež výslovne počíta s následným presídlením časti palestínskej populácie do Európy. Dokument opisuje vykonanie celej tejto operácie v niekoľkých fázach počnúc izraelskými leteckými údermi v severných oblastiach Pásma Gazy, ktorých cieľom má byť vyhnanie Palestínčanov z ich domovov. 

Macron OSTRO: Izrael musí zastaviť VRAŽDENIE ŽIEN A DETÍ! Netanjahu reaguje
K hlasom, ktoré volajú po ukončení bombardovania Pásma Gazy Izraelom, sa pripojil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Vyzval Izrael, aby prestal zabíjať palestínske „deti a ženy“. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ho však v sobotu skoro... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Dokument navrhuje, aby počas tejto fázy izraelská vláda vydávala opakované výzvy na „evakuáciu“ civilistov smerom na juh, čím má byť proces vysídlenia urýchlený. Táto prvá fáza už zrejme prebieha. Po nej má prísť kompletná vojenská okupácia Gazy sprevádzaná vyhnaním palestínskych utečencov do Egypta a ich následným prerozdelením do rôznych krajín sveta, vrátane Španielska, Grécka a Kanady. 

Pravosť uniknutého dokumentu bola oficiálne potvrdená izraelskou vládou, ktorá ho však označila za obyčajný „hypotetický“ koncept.

Riešenie „palestínskeho problému“

Návrhy riešenia „palestínskeho problému“ spočívajúce v nútenej migrácii Palestínčanov do iných krajín každopádne naberajú v Izraeli na popularite. „Poďme ich prerozdeliť po celom svete. V Gaze žije 2,5 milióna ľudí... Každá krajina si ich vezme 25 tisíc... 100 krajín,“ navrhol bývalý námestník riaditeľa izraelskej zahraničnej rozviedky Mosad v nedávnom rozhovore pre izraelský Kanál 12.

Izraelský minister národného dedičstva Amichaj Elijahu zase vyhlásil, že jednou z možností, ktorú Izrael vo vojne má, je zhodiť na Pásmo Gazy jadrovú bombu. Palestínčania by podľa neho mohli ísť "do Írska alebo do púšte".
Izraelský "rekord"
Izraelské ozbrojené sily za posledný mesiac zabili vyše 10 tisíc Palestínčanov vrátane viac ako 4000 detí, čo sú čísla presahujúce počet civilných obetí za rok a pol vojny na Ukrajine.
Cieľom je Európa 
Analytici varujú, že migračná vlna vyvolaná izraelskou vojnou proti Gaze by s najväčšou pravdepodobnosťou zasiahla predovšetkým Európu. „Arabské krajiny nemajú žiadny záujem ani motiváciu Palestínčanov prijímať, takže sa zdá byť veľmi pravdepodobné, že sa dostanú do Európy,“ myslí si írsky ekonóm Philip Pilkington, ktorý vidí hrozbu opakovania migračnej krízy z roku 2015, kedy na európsky kontinent zamierili státisícové zástupy z vojnou zmietanej Sýrie a ďalších krajín Blízkeho východu. 
 
„Vzhľadom na to, že až 2,1 milióna Palestínčanov sa ocitlo bez domova a existuje reálna možnosť, že sa konflikt rozšíri, môže kríza v pásme Gazy ľahko vyvolať ďalšiu vlnu,“ varuje Pilkington. 
 
Tá by sa pritom zďaleka nemusela týkať len Palestínčanov. Novinár Hossam Shaker špecializujúci sa na tému migrácie vysvetľuje, že „táto masívna utečenecká vlna bude mať dominový efekt a podnieti značný počet ľudí nespokojných s pomermi v regióne, najmä v krajinách zaplavených utečencami z viacerých krajín, aby sa za každú cenu vydali na cestu do Európy. Samotní Palestínčania však zo svojej krajiny odchádzať nechcú. „Palestínčania odmietajú opustiť Gazu, ale európska a americká podpora izraelskej vojny proti nim podporuje etnické čistky," myslí si Shaker.
Izrael pomáhal teroristom!
Počas migračnej krízy v roku 2015 izraelská nezisková organizácia IsraAID vyslala špeciálny tím za účelom poskytnutia pomoci utečencom utekajúcim zo Sýrie a ďalších krajín Blízkeho východu na európsky kontinent. "Ako národ, ktorý zažil zverstvá holokaustu a bežne čelí hrozbám, nemôžeme nepodať pomocnú ruku desiatkam tisíc žiadateľov o azyl, ktorí hľadajú útočisko po úteku pred zverstvami na Blízkom východe a v Afrike," zdôvodňoval vtedy izraelskú podporu utečencom zakladajúcí riaditeľ IsraAID Šachar Zehavi. 
 
Treba podotknúť, že sám Izrael týchto utečencov z okolitých krajín neprijímal, zato však na svojom území poskytoval lekársku pomoc teroristom z al-Kájdy, ktorí v sýrskej občianskej vojne bojovali proti vláde prezidenta Bašára al-Asada. O pomoci poskytovanej islamistickým radikálom štátom Izrael vtedy informoval okrem iného izraelský denník The Jerusalem Post.
Ďalší naratív? Európa vraj bez transformácie neprežije

V súvislosti s konfliktom na Blízkom východe a problematikou migrácie sa do verejného priestoru opäť dostáva téma antisemitizmu, ktorý podľa mnohých komentátorov v Európe narastá. Americká filozofka Barbara Lerner Spectre, zakladajúca riaditeľka Európskeho inštitútu židovských štúdií vo Švédsku – Paideia, pred rokmi uviedla:

Myslím, že antisemitizmus sa znovu objavuje, pretože Európa sa v tejto dobe ešte nenaučila byť multikultúrna. A myslím si, že budeme súčasťou tejto transformácie, ktorá musí prebehnúť. Európa už nebude monolitickou spoločnosťou, akou bola v minulom storočí. Židia budú v jej strede. Pre Európu je to obrovská transformácia. Teraz prechádza do multikultúrneho módu a Židia budú kvôli našej vedúcej úlohe pociťovať nevôľu. Ale bez tejto vedúcej úlohy a bez tejto transformácie Európa neprežije."

zdroj: RT | Migranti na bieloruskej strane hranice s Poľskom

O narastajúcom antisemitizme sa píše aj v USA, kde sa touto problematikou zaoberá napríklad nezisková organizácia Anti-Defamation League (Liga proti ohováraniam), ktorá podáva pravidelné správy o nenávistných prejavoch vo verejnom priestore. Jeden takýto prejav organizácia zaznamenala tento rok v októbri krátko po vypuknutí súčasného konfliktu, keď sa po sociálnych sieťach začala šíriť fotografie zachytávajúce transparent s nápisom v angličtine „No more wars for Israel“ („Už žiadne ďalšie vojny pre Izrael“). Heslo naznačuje, že Židia/Izrael fakticky ovládajú zahraničnú politiku USA a že vojenská angažovanosť USA v Iraku, Afganistane a inde bola výhradne alebo predovšetkým v prospech Izraela, vysvetľuje nezisková organizácia Anti-Defamation League v jednom zo svojich reportov z polovice tohto októbra.

ADL sa okrem iného podieľa na politickom školení príslušníkov americkej federálnej polície FBI v boji proti nenávisti a extrémizmu.

Bývalý dôstojník Mosadu prehovoril

Kritici však namietajú, že organizácie, ako je ADL, účelovo zneužívajú neoprávnené obvinenia z antisemitizmu na umlčovanie legitímnych názorových oponentov politiky štátu Izrael. O zneužívaní antisemitizmu izraelskými tajnými službami a vplyvovými organizáciami hovorí napríklad niekdajší dôstojník Mosadu Victor Ostrovsky, autor knihy Lsťou a klamom: znepokojujúci pohľad do vnútra Mosadu. 

„Viem, čo robia, pretože som im to v minulosti zadával. Keď som bol v Mosade a mali sme človeka, ktorý nám v USA robil problémy a hovoril nahlas, ako kedysi Pete (niekdajší americký kongresman Pete McCloskey – pozn. redakcie), a hovoril: ,Izrael bombarduje Libanon kazetovými bombami', povedali sme: , hej, kto je ten chlap?' ,Šváb Pete' sme mu hovorili, pretože robí veľa hluku a nemôžete sa ho zbaviť. Takže to urobíte tak, že sa spojíte s človekom na stanici v New Yorku alebo na stanici vo Washingtone a poviete: ,povedzte chalanom, nech ho označia.' A samozrejme sa rozbehne kampaň a než sa nazdáte, je ten človek označený. A je antisemita, pretože sme ho tak my označili. A to je škvrna, ktorú nezmyjete. Ako Žid sa hanbím za to, že vám to hovorím, ale je to tak a je to zle,“ zveril sa bývalý dôstojník Mosadu v jednej zo svojich prednášok.

Medzi tými, ktorí si v mainstreamových médiách vyslúžili obvinenia z antisemitizmu, sa ocitli napríklad profesor politológie z Chicagskej univerzity John Mearsheimer a profesor medzinárodných vzťahov z Harvardovej univerzity Stephen Walt, ktorí v roku 2006 spoločne spísali rozsiahlu vedeckú štúdiu nesúcu názov „Izra politika,“ v ktorej podrobne rozobrali vplyv proizraelských lobistických skupín na rozhodovacie procesy v Spojených štátoch.
SLEDUJTE PLYN, aby ste pochopili vojnu medzi Izraelom a Hamasom
Sledujte plyn, aby ste pochopili jeden z geostrategických dôvodov vojny medzi Hamasom a Izraelom. Je to stále rovnaký príbeh, vojny sa vedú z dôvodov národnej bezpečnosti a pre peniaze, upozorňuje portál southfront.press. Plyn je základným zdrojom... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik