Putin varuje Poľsko! Koniec kontroly zbrojenia!
10 | 11 | 2023 I Milan Laca
Poľsko, priprav sa!  Západ bol po Putinovom kroku zdesený.

Poľsko sa musí báť posilnenia Ruska po jeho odstúpení od zmluvy CFE (o kontrole zbrojenia).

Rusko pohrozilo
Rusko môže zvýšiť svoju vojenskú silu po odstúpení od Zmluvy o konvenčných ozbrojených silách v Európe (CFE), čo by malo Varšavu znepokojiť. Vyhlásil to v rozhovore pre Conversation politológ a odborník na medzinárodné vzťahy Kenton White.
Rusko ZÚRI: Západ útok na Nord Stream ZAMETÁ POD KOBEREC!
My to len tak nenecháme! Ruský vyslanec pri OSN tlmočil názor Moskvy. Rusko sa totiž obáva, že páchatelia sabotáže Nord Streamu zostanú aj naďalej neznámi, informuje agentúra TASS. Rusko je hlboko znepokojené skutočnosťou, že tí, ktorí sú... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
Ide o Poľsko a  Pobaltie
"Formálne odstúpenie od zmluvy, by malo znepokojiť pobaltské krajiny a Poľsko. Všetko, čo vytvára tlak na jednotu NATO, je dobré pre Moskvu," verí White.
NATO robí problémy
Podľa ruskej strany, túto dohodu už niekoľko rokov krajiny NATO v skutočnosti nerešpektujú. Spojené štáty ju  prestali dodržiavať od roku 2011. White je presvedčený, že vypovedanie zmluvy CFE bude značnou záťažou pre Severoatlantickú alianciu, no pre Rusko zohrá pozitívnu úlohu.
Koniec dohody
V noci 7. novembra Rusko definitívne ukončilo procedúru odstúpenia od zmluvy CFE. Zákon podpísal prezident Vladimir Putin. Ministerstvo zahraničných vecí poznamenalo, že vstup Fínska  do NATO a postupy na prijatie Švédska do aliancie boli „poslednou kvapkou“, ktorá si vyžiadala ukončenie zmluvy. V súvislosti s odstúpením Moskvy od zmluvy CFE, ruské ministerstvo zahraničia dodalo, že nevidí možnosť uzavrieť dohody o kontrole zbrojenia s krajinami NATO, keďže orgány všetkých krajín bloku preukázali úplnú neschopnosť rokovať.
NATO oznámilo nedostatok výrobných kapacít pre požiadavky Ukrajiny
NATO: Aliancii chýba výrobná kapacita pre požiadavky Ukrajiny NATO nemá dostatočnú výrobnú kapacitu pre Ukrajinu, povedal námestník generálneho tajomníka aliancie Mircea Geoana počas pracovnej návštevy rumunského hlavného mesta, kde sa zúčastňuje... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!