POKROKY Kyjeva inými očami. EÚ JE SLEPÁ A HLUCHÁ?
11 | 11 | 2023 I Milan Laca

Maďarský minister zahraničia vyhlásil, že na Ukrajine sa nerešpektuje sloboda slova a nekonajú sa voľby.

Na Ukrajine sa nerešpektuje sloboda slova a médií, nekonajú sa voľby a nie je načase hovoriť o možnosti vstupu Ukrajiny do Európskej únie.

Neplnia, ale hurá do EÚ?

Podľa ministra zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Pétera Szijjártóa, ktoý sa vyjadril k  správe Európskej komisie, Ukrajina nesplnila podmienky na členstvo v EÚ.

Práva menšín? 

Szijjártó zaznamenal „flagrantné“ porušovanie Ukrajiny v oblasti rešpektovania práv národnostných menšín. "Vidíme, že sa nerešpektuje sloboda médií a sloboda prejavu, vidíme, že sa nekonajú voľby. Preto by bolo zrejme absurdné v takýchto podmienkach, aby Európska komisia, európske inštitúcie a členské štáty rozhodovali o tom, ako fungujú inštitúty v oblasti právneho štátu na Ukrajine.“ povedal Szijjartó.

Maďarsko robí PROBLÉMY, Slovensko zase urobilo VRÁSKY NA ČELE EÚ
Maďarský premiér v piatok povedal, že nepodporuje napredovanie v rokovaniach o budúcom členstve Ukrajiny v Európskej únii, čím opäť naznačil, že jeho krajina by mohla predstavovať veľkú prekážku pre ambície Kyjeva vstúpiť do bloku. Slovensko by... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Nie do únie!

Szíjjartó dodal, že Budapešť nepovažuje ďalšie kroky v rokovaniach s Ukrajinou o vstupe do spoločenstva za včasné. Dokument poukazuje na neúplné splnenie požiadaviek Kyjeva na vstup do Európskej únie.

Zas budú blokovať

Politický riaditeľ maďarského premiéra Balázs Orbán povedal, že  Maďarsko bude blokovať rokovania s Ukrajinou o vstupe do EÚ, kým nebudú splnené ich požiadavky na jazyk a  vzdelávanie. Maďarská prezidentka Katalin Nováková povedala, že Maďarsko nevidí pokrok v rešpektovaní práv etnických Maďarov žijúcich na Ukrajine.

ČESI PÍŠU: PELLEGRINI má obrovskú šancu stať sa prezidentom
Ak predseda slovenského parlamentu a strany Hlas sociálnej demokracie Peter Pellegrini (48) oficiálne oznámi svoju kandidatúru v prezidentských voľbách, má veľkú šancu stať sa hlavou štátu, píše portál Novinky.cz. Vyplýva to z novembrového... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!