MIMORIADNA SITUÁCIA PRI BANSKEJ ŠTIAVNICI!
10 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Na mimoriadnu situáciu, ktorá bude v obci Kozelník v okrese Banská Štiavnica vyhlásená v pondelok (13. 11.) ráno, upozorňuje starostka Soňa Pallayová.

Pred niekoľkými dňami sa totiž uvoľnila časť brala nad obcou, dva veľké kamene preleteli cez cestu smerujúcu do Banskej Štiavnice a ďalšie balvany sa zachytili na oceľových lanách, ktoré tam spolu so sieťami namontovali po podobnej situácii pred niekoľkými rokmi.

"Práve tieto kamene, ktoré sú od veľkosti futbalovej lopty až po obrovský, asi dvojmetrový kameň, bude od pondelka odstraňovať na to určená firma," povedala TASR starostka.

"Mali sme tu geológa, ktorý to posúdil ako havarijnú situáciu, ktorú musíme ihneď riešiť," uviedla ďalej.

Na obmedzenia na ceste by sa mali preto pripraviť najmä vodiči, ktorí po tomto úseku jazdia. Podľa starostky odstraňovanie kameňov z výšky by malo trvať asi týždeň.

Podobnú situáciu zažila obec vo februári 2016.

Po páde časti brala tam namontovali tzv. dynamické siete a laná.

Ani vtedy a ani teraz sa nikomu nič nestalo.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik