Izrael sa pripravuje na útok CHEMICKÝMI ZBRAŇAMI!
11 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Izrael sa pripravuje na možnosť, že militantná organizácia Hamas v Gaze a skupina Hizballáh v Libanone môžu zaútočiť pomocou rakiet naplnených rôznymi variantmi tekutého fentanylu, ktoré sú určené na zneškodnenie a zabitie veľkého počtu ľudí, informuje Breitbart.

Magen David Adom (MDA), izraelská verzia Červeného kríža, poslal tento týždeň zamestnancom výstrahu, v ktorej im oznámil, že izraelské zdravotnícke úrady varovali MDA, aby sa pripravila na možnosť, že militantné organizácie môžu spôsobiť masové obete s použitím opiátov z USA - zlúčenín triedy fentanylu. MDA požiadala zamestnancov, aby sa oboznámili s protokolom na liečbu hromadnej nehody vyvolanej fentanylom.

Hoci výstraha MDA konkrétne rakety nespomínala, zdroj pre Breitbart News povedal, že v Gaze sa našlo niekoľko rakiet s chemickými vlastnosťami. Izraelské obranné sily (IDF) tiež vo vyhlásení v nedeľu uviedli, že niektoré zbrane Hamasu nájdené v oblasti Beit Hanoun boli „dovezené do Izraela na ďalšie preskúmanie“ bez upresnenia.

Dovezené z USA?
 
"Je menej známe, že fentanyl a jeho analógy boli v mnohých krajinách skúmané ako zneschopňujúce látky. [Americké ministerstvo obrany] videlo prísľub vo fentanyle a niektorých jeho analógoch alebo v kombinácii takýchto zlúčenín na zneškodnenie, ale nevyriešilo problém s bezpečnosťou pred ukončením programu. Rozpätie bezpečnosti sa vzťahuje na rozdiel medzi dávkou, ktorá spôsobí nespôsobilosť a dávkou, ktorá zabije človeka."
ŠOKUJÚCE PODOZRENIE: Vedeli novinári o útoku Hamasu vopred?
Izrael vo štvrtok obvinil štyri svetové médiá – New York Times, CNN, Associated Press a Reuters – kvôli správaniu štyroch fotoreportérov v Gaze s tým, že vopred vedeli o útoku militantov Hamasu zo 7. októbra, pri ktorom zahynulo viac ako 1 400... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
 
Rusko použilo analógy fentanylu v protiteroristickej akcii v októbri 2002. Štyridsať čečenských teroristov obsadilo moskovské divadlo Dubrovka a viac ako 800 rukojemníkov, nastražili výbušniny okolo divadla a vyhrážali sa, že ho zničia a zabijú rukojemníkov, pokiaľ Rusko nebude súhlasiť s ukončením vojenskej kampane v Čečensku. Po niekoľkých dňoch neúspešných rokovaní a hrozbe Čečencov, že začnú zabíjať rukojemníkov, ruské bezpečnostné sily napumpovali do divadla aerosólovú kombináciu dvoch analógov fentanylu, aby zneškodnili teroristov a umožnili útok na budovu. Zabili teroristov a približne 130 rukojemníkov. Väčšina rukojemníkov zomrela v dôsledku vystavenia smrteľnej dávke zlúčenín fentanylu.
Nebude dostatok protijedu

Fentanylová raketa by mohla otráviť ľudí v oblasti dopadu alebo dokonca po označení zhora nad cieľovou oblasťou, čo znamená, že varianty fentanylu by mohli byť rozptýlené, aj keby takúto raketu zachytil izraelský protiraketový systém Iron Dome.

Nie je však jasné, ako presne by sa fentanyl dispergoval, aby sa zabránilo odparovaniu. Môže byť potrebné, aby bol vo forme aerosólu, aby prežil náraz alebo výbuch. Asociácia kontroly zbraní poznamenáva, že chemické zbrane zvyčajne vyžadujú mechanizmus, ktorý vylučuje chemické činidlo prostredníctvom výbušnej nálože. Iné metódy na rozptýlenie činidiel však nevyžadujú rakety.

MDA povedal zamestnancom, že injekčné striekačky s protilátkami na opiáty budú distribuované, keď budú dostupné. Zdroj však pre Breitbart News povedal, že existuje obava, že krajina nebude mať dostatok protijedu na riešenie rozsahu možných útokov.

Čo sa deje v Gaze? Počet obetí stúpa
Počet obetí v pásme Gazy presiahol 11-tisíc. Od začiatku izraelskej vojenskej operácie zahynulo v pásme Gazy viac ako 11-tisíc ľudí, informovali arabské médiá, s odvolaním sa na palestínske zdravotnícke služby. Ženy aj deti Začiatkom tohto... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik