Aktivista Heredoš protestuje! Neuveríte proti čomu!
10 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Kto pozná prácu aktivistu Mira Heredoša vie, že okrem mimovládok sa „pozerá na zúbky“ tým, ktorí pracujú v štátnej správe, no v skutočnosti by sa teoreticky mohli označovať za „mimovládkarských agentov“. Mnohí koaliční politici ešte v časoch, keď boli v opozícii varovali pred faktom, že aj exekutíva je „prerastená“ ľuďmi z politických mimovládok. Heredoš bol jedným z tých, ktorí to dokazovali.

Na sociálnej sieti Telegram sa preto Heredoš pozrel aj na Úrad pre ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Ten je, ako pripomína, platený z daní nás všetkých a Heredoš odhaľuje, kto sú Zuzana Dlugošová a jej priami podriadení.

Predsedníčka úradu: Zuzana Dlugošová

Právnička Dlugošová v minulosti spolupracovala s Nadáciou otvorenej spoločnosti. V organizácii Via Iuris rovnako, ako Zuzana Čaputová, počas rokov 2007-2009 robila koncipientku. Neskôr, v rokoch 2014-2021 pôsobila ako poradkyňa Veľvyslanectva USA pre právny štát.

VEĽA KRIKU okolo ministra stíchlo: Výbor skončil FIASKOM!
Mimoriadny výbor, ktorý sa mal venovať konaniu ministra vnútra Matúša Šutaj Eštoka po nástupe do funkcie, sa začal v piatok o desiatej dopoludnia. Nakoľko bol výbor neuznášaniaschopný, minister neprišiel. Nedostavili sa ani poslanci koalície,... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Podpredseda úradu: Matej Uhlík

Uhlík je absolventom Central European University of Budapest (áno, je to „tá politická“ – Sorosova univerzita, ktorá sa neskôr presunula do Viedne). Neskôr si dopĺňal vzdelanie na pobytoch v USA, Nórsku či Islande. Spolupracoval aj s mimovládnym sektorom, no v štátnej správe pôsobil na rôznych úradoch, či ministerstvách.

Riaditeľka komunikácie: Natália Pindrochová

„Vyštudovala medzinárodné vzťahy na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Svoje akademické vzdelanie v odbore politológia si doplnila na Vrije Universiteit v Bruseli a skúsenosti v oblasti medzinárodných vzťahov na stáži na slovenskom veľvyslanectve na Kube. Do roku 2013 pracovala v oblasti marketingu a PR pre viaceré súkromné firmy,“ píše Heredoš o Pindrochovej. Podľa jeho informácii po štúdiách pôsobila ako mediálna koordinátorka, či poradkyňa na komunikáciu a vzťahy s verejnosťou na americkej ambasáde. Tu až do nástupu do štátnej služby pôsobila sedem rokov.

Advokát Para reagoval na BOMBASTICKÉ titulky o čurillovcoch: Sudca na to NEMAL PRÁVOMOC!
Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru. Vyplýva to z neodkladného opatrenia, ktoré vo štvrtok vydal sudca Michal Kubiš z Mestského súdu Bratislava IV. Advokát čurillovcov Peter Kubina to v návale eufórie ihneď... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Záver?

„Dve hlavné tváre úradu prešli na svoje pozície z postov na americkej ambasáde, ktoré zastávali tu v Bratislave a sú spojené s prácou pre Sorosa a tretia tvár - podpredseda - je študent sorosovej univerzity a priaznivo spojený s tretím sektorom,“sumarizuje Heredoš, ktorý proti takémuto obsadeniu vedenia štátneho úradu ostro protestuje.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik