ZÚFALÝ POKUS ZÚFALÝCH POLITIKOV! (VIDEO)
09 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) vníma trestné oznámenie strany SaS, podané v súvislosti s postavením tzv. čurillovcov mimo služby, ako "zúfalý pokus zúfalých politikov v snahe získať mediálnu pozornosť". V reakcii pre TASR deklaroval, že sa vždy riadi zákonom.

"Rešpektujem, že SaS rovnako ako skupina čurillovcov sa rozhodli na mňa podať trestné oznámenie. Odkazujem každému, že ja sa zastrašiť nenechám a budem vždy konať v zmysle zákona a postupovať iba v zmysle zákona," skonštatoval minister. Trvá na tom, že postavením obvinených vyšetrovateľov mimo služby si splnil zákonnú povinnosť.

Trestné oznámenie podali čurilovci aj SaS

Strana SaS podala vo štvrtok na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na ministra vnútra. Podozrieva ho zo zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s postavením vyšetrovateľov, tzv. čurillovcov mimo služby. 

"Sme presvedčení, že došlo k spáchaniu tohto trestného činu tým, že elitní vyšetrovatelia boli postavení mimo služby bez toho, aby boli rešpektované podmienky zákona o štátnej službe, ktorý sa týka príslušníkov Policajného zboru, a rovnako zákona o ochrane oznamovateľov," vyhlásila Kolíková.

Šutaj Eštok im riadne STÚPOL NA OTLAK: SaS sa pridala k ČURILLOVCOM!
Strana SaS zvažuje podanie trestného oznámenia v súvislosti s postavením policajných vyšetrovateľov, tzv. čurillovcov mimo služby. Informovala o tom v pondelok poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa nej... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Kolíková: Hlas-SD robí "špinavú prácu" za Smer

Kolíková upozornila aj na dosahy opatrenia voči vyšetrovateľom na ich existenciu. "Sú na úrovni minimálnej mzdy a vlastne nemôžu vykonávať ani iné povolanie. Postih voči nim považujeme za šikanózny a zastrašujúci voči komukoľvek, kto by chcel dnes vyšetrovať korupciu voči predstaviteľom tejto koalície, osobitne voči nominantom Smeru," skonštatovala s tým, že nerozumie, prečo Hlas-SD robí "špinavú prácu" za Smer.

Minister vnútra rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odvolal sa na zákon, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu.

Prvý týždeň v kresle ministra: Ďapalovce, ale aj čurillovský bizár (VIDEO)
Ak by sa niekto rozhodol urobiť rebríček ministrov štvrtej Ficovej vlády, ktorí urobili za prvý týždeň najväčší rozruch, Martina Šimkovičová a Tomáš Taraba (nominanti SNS) by boli v tesnom závese za ministrom vnútra, Matúšom Šutajom Eštokom... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik