Rusko ZÚRI: Západ útok na Nord Stream ZAMETÁ POD KOBEREC!
10 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

My to len tak nenecháme! Ruský vyslanec pri OSN tlmočil názor Moskvy. Rusko sa totiž obáva, že páchatelia sabotáže Nord Streamu zostanú aj naďalej neznámi, informuje agentúra TASS.

Rusko je hlboko znepokojené skutočnosťou, že tí, ktorí sú zodpovední za sabotáž ropovodov Nord Stream, zostávajú v tejto chvíli neznámi, povedal novinárom stály ruský predstaviteľ pri OSN Vasilij Nebenzya.

"Ruská federácia je hlboko znepokojená skutočnosťou, že rok po útoku na Nord Stream stále nemáme žiadne konkrétne informácie týkajúce sa vyšetrovaní …, nehovoriac o ich zisteniach," povedal Nebenzya. Podľa jeho názoru boli správy médií, ktoré o tomto probléme kolujú, pravdepodobne navrhnuté tak, aby zámerne odvrátili pozornosť globálnej komunity od procesu zisťovania faktov.
Západ mlčí, Rusko však nezabúda

„Čím viac bude Západ mlčať o svojom vyšetrovaní teroristického útoku na Nord Stream, tým viac odhaľuje, že zámerom je všetko zamiesť pod komerec, aby medzinárodné spoločenstvo zabudlo. No Ruská federácia to tak nenechá,“ povedal.

Podľa ruského vyslanca Moskva zle dohliada na to, aby Bezpečnostná rada OSN pokračovala v práci na tejto otázke a naliehala na riadne medzinárodné vyšetrovanie.
ZELENSKYJ CHCE EURÓPU ODREZAŤ! Vyhodia Ukrajinci do povetria po NORD STREAMe aj TURKISH STREAM?
To je vďaka za solidaritu! Rusko má informácie o pokusoch vyhodiť do povetria plynovod Turkish Stream a Blue Stream v Čiernom mori, uvádza agentúra TASS. Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov uviedol, že ruská strana má informácie o pokusoch... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Lavrov: Zakrývajú informácie

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v stredu uviedol, že západné krajiny doteraz Moskve nepovedali, aké závery z vyšetrovania vyvodili, ak nejaké boli. Lavrov poznamenal, že úrady v západných krajinách robia všetko, čo je v ich silách, "aby prekryli akékoľvek informácie o tejto záležitosti". "No, v skutočnosti sa to stalo ochrannou známkou Západu," dodal ruský minister zahraničia.

Zdroj: TASR (AP) | Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov

Výbuchy Nord Stream

Spoločnosť Nord Stream AG informovala 27. septembra 2022, že tri vlákna pobrežných plynovodov Nord Stream 1 a 2 utrpeli bezprecedentné škody. Švédski seizmológovia zaznamenali 26. septembra dve explózie pozdĺž plynovodov Nord Stream. Ruská generálna prokuratúra začala prípad medzinárodného terorizmu pre poškodenie plynovodov. Nemecko, Dánsko a Švédsko oznámili samostatné vnútroštátne vyšetrovanie, ale odmietli zapojiť Rusko do vyšetrovacích postupov.

Americký investigatívny novinár Seymour Hersh, držiteľ Pulitzerovej ceny, 8. februára 2023 v článku s odvolaním sa na zdroj napísal, že potápači amerického námorníctva s pomocou nórskych špecialistov nastražili výbušné zariadenia pod plynovody Nord Stream 1 a 2 s pomoc nórskych špecialistov pod záštitou cvičenia BALTOPS v júni 2022. Podľa Hersha sa americký prezident Joe Biden rozhodol uskutočniť operáciu po deviatich mesiacoch konzultácií s predstaviteľmi národnej bezpečnosti.

ZBABELOSŤ ZÁPADU! PREČO sa mlčí o tom, kto vyhodil do vzduchu Nord Stream?
Teraz je už prakticky isté – dokazuje to stále viac vyšetrovaní – že plynovod Nord Stream vyhodila do vzduchu Ukrajina. Nedávno o tom informoval nemecký denník Der Spiegel. Výbuchy spôsobili niekoľko únikov v potrubiach vybudovaných na prepravu... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

ZBABELOSŤ ZÁPADU!

Teraz je už prakticky isté – dokazuje to stále viac vyšetrovaní – že plynovod Nord Stream vyhodila do vzduchu Ukrajina. Nedávno o tom informoval nemecký denník Der Spiegel. Výbuchy spôsobili niekoľko únikov v potrubiach vybudovaných na prepravu ruského plynu do Nemecka. V tom čase popredné západné noviny okamžite - bez akýchkoľvek dôkazov - obvinili Rusko (hoci o to nemali dôkaz), ale úrady neboli ochotné začať skutočné vyšetrovanie. 

Teroristický útok zo septembra 2022 dodnes nezaznamenal žiadne následky a Nemci o ňom nápadne a dosť zbabelo mlčia. Zdá sa, že Scholz a jeho vláda (pravdepodobne na americkú žiadosť) robia všetko pre to, aby zakryli teroristický útok na Nemecko. 

Nord Stream 1/getty images

Nehovorte o Nord Streame!

Washington Post priniesol informáciu, že tri mesiace pred týmto aktom na dne Baltského mora mala americká vláda získať informácie o plánovanom tajnom útoku na toto zariadenie zo strany Ukrajiny.

Informácie, ktoré mali uniknúť od mladého spravodajcu Jacka Teixeiry, ktorý stojí za najväčším únikom amerických tajných dokumentov z tohtoročnej jari, vraj Washington Post neoficiálne potvrdilo niekoľko európskych spravodajcov.

V NATO je vraj každopádne kvôli Nord Streamu poriadne dusno, Washington Post píše o tom, že v rámci aliančných štruktúr je obava, že by informácie rozbili jednotnú západnú podporu Ukrajiny. Na poslednom summite NATO mala padnúť výzva: "Nehovorte o Nord Streame!"

TRHLINY: Kachovka aj Nord Stream. Ukrajina nebude rada! (FOTO)
Dva katastrofálne výbuchy zasiahli do života sveta počas ukrajinskej vojny. Vlani v septembri trhliny spôsobené výbušninou zničili plynovod Nord Stream pod Baltským morom a tento utorok ráno sa pretrhla hrádza Kachovskej priehrady, čo viedlo k... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik