MARKÍZA SA NAČISTO ZBLÁZNILA
09 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

TV Markíza v rámci svojho večerného spravodajstva hrubo zavádzala svojimi čiastočnými, nepravdivými a účelovo prezentovanými informáciami o bonifikácii hypotekárnych úverov

Vláda na svojom rokovaní 8. novembra vzala na vedomie neverejný informatívny materiál, ktorý pripravilo ministerstvo financií. Z neho vyplýva, že pomoc s hypotékami bude mať rôznu podobu. Po rokovaní vlády premiér Robert Fico oznámil, že minister financií predloží v skrátenom legislatívnom konaní legislatívu, ktorá bude riešiť ceny hypoték aj za rok 2023. Od roku 2024 sa mechanizmus podpory dlžníkov zo strany štátu zrejme zmení.

"MARKÍZA SA NAČISTO ZBLÁZNILA"

Markíza však situáciu poňala po svojom a verejnosť hrubo informovala: "Bonifikácia hypoték nebude". Informácie na pravú mieru dávajú vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra a poslanec NR SR Erik Kaliňák (obaja SMER-SD)

"Priatelia včera presne z tohto istého miesta Robert Fico spolu s Robertom Kaliňakom bezprostredne po zasadnutí vlády SR informovali, nie len vás ale aj média, že sme odmietli ďalšiu zásielku zbraní na Ukrajinu zo zásob armády SR ale hlavne, informovali o prvom bode programu, ktorým bola príprava štátnej bonifikácie hypoték z dôvodu rapídneho rastu úrokových sadzieb." Vysvetlil v úvode videa vedúci Úradu vlády Gedra a ubezpečil, že na riešení sa intenzívne pracuje od prvého zasadnutia vlády. "V tomto momente už je faktom, že opatrenie, ktoré sme v smere sľubovali pred voľbami, pomôže nie len s novými refixáciami hypoték, ale podarilo sa nájsť mechanizmus, ktorý pomôžeme spätne aj Slovákom, ktorí svoje hypotéky refixovali už počas roka 2023." Pokračoval Gedra s tým, že zámerne informovali o tomto rozšírení ich sľubu cez premiérove video aby sa predišlo manipulácii, prekrúteniu, alebo keď chcete klamstvu zo strany médií hlavného prúdu.

A čo sa stalo?

To čo by nečakal asi fakt nikto z nás...titulok zo včerajších televíznych novín markízy znel. „bonifikácia hypoték nebude!“

Absurdné?!

Erik Kaliňák ešte dokreslil túto absurdnosť: "Manipulácia markízy však pokračovala. Kým pred voľbami popierali problém rastúcich úrokov pri hypotékach a Smer-SD obviňovali zo zbytočného strašenia vo včerajšej reportáži, je z toho zrazu priam existenčný problém pre bežných Slovákov, ktorý je potrebné urgentne riešiť.Zrazu...Stavím sa s kýmkoľvek, že keď opatrenie začne fungovať a pomáhať, tak TV Markíza opäť skrúti a označí celú myšlienku za zbytočnú," povedal a pýta si odpoveď na jednoduchú otázku: "A teraz nám prosím naši priatelia v mainstreamových médií poraďte, aký má mať pre nás zmysel s vami komunikovať, keď ste schopní vo vašej svätej vojne proti smeru a dnes už aj proti vláde, popierať realitu a vo svojich reportážach premaľovať bielu na čiernu a vedome pri tom klamať a hrubo zavádzať Slovákov?"

V závere len zopakoval, že tadiaľto cesta nevedie, lebo informovať média hlavného prúdu im po tomto zmysel naozaj nedáva. "Nech sa s vami snažíme komunikovať akokoľvek, vždy to dopadne rovnako zle," uzavrel Erik Kaliňák.

Redakcia HD dopĺňa: Kritika a nálepkovanie alternatívneho spektra médií za dezinformačné weby a za šíriteľov hoaxov je pri všetkej dobrej viere, najmä po posledných prešľapoch, poriadne cez čiaru.

Erik Kaliňák: Niekto pravdu má, iný sa na ňu pýta (VIDEO)
Minulý týždeň si Robert Fico od bývalého mainstreamu a od Michala Šimečku vyslúžil ďalšie obvinenie. Poza chrbát všetkých vraj na Európskej rade (ER) schválil vojenskú pomoc Ukrajine, takže nič sa nemení, vyzbrojujeme ďalej. Ibaže Erik Kaliňák toto... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!