EXKLUZÍVNE Ľuboš Blaha: Nebudeme informovať tých, ktorí sú voči Smeru roky nepriateľsky naladení (VIDEO)
09 | 11 | 2023 I Eka Balašková

„Kde ste boli tri roky?“ pýta sa podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) novinárov bývalého hlavného prúdu, keď chcú od neho nejaké vyjadrenia. Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha v koprodukčnom rozhovore spravodajského portálu Online tu a teraz a Hlavného denníka, odpovedá redaktorke Erike Vincourekovej na otázky o provokácii v jeho kancelárii s obrazom prezidentky a Che Guevarom, o symboloch, o hodnotách ľavičiarov aj o jeho najnovšej knihe Che.

Samozrejme, nemá problém so všetkými médiami hlavného prúdu. Sú aj také, ktoré mu dávali priestor na vyjadrenie aj pred voľbami a s tými problém nemá. Problém však má aj verejnoprávna RTVS, ktorá bude musieť zobjektívniť svoje spravodajstvo. Komerčné televízie však živit „nepotrebujú“ – ľudia si ich tak či tak nájdu na sociálnych sieťach. Navyše médiá bývalého hlavného prúdu sú vyslovene nepriateľsky nastavené.

„My budeme určite radšej chodiť do alternatívy, dávať exkluzívne informácie alternatívnym médiám,“ tvrdí Blaha, pričom medzi inými menuje aj Hlavný denník.

„Ja sa nemôžem hanbiť za to, že mám v kancelárii slovenskú vlajku. Slovenská vlajka je štátny symbol a to neznamená, že ja nemám rád EÚ, alebo ju odmietam. Áno, som voči nej kritický, ale v prvom rade som chcel dať gesto, že Slovensko na prvom mieste,“ vracia sa Blaha k diskusii s Františkom Mikloškom o jeho odvolávaní kvôli obrazu prezidentky a slovenskej vlajke.

DÚHOVÉ KDH DOSTALO NÁKLAD, AKÝ SI ZASLÚŽILO
Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) nechápe, že aj keď je Slovensko v ťažkej kríze, KDH rieši dekorácie v jeho kancelárii. V relácii Téma dňa na ta3 skonštatoval, že takéto správanie je fraška v podaní kresťanských demokratov. V relácii Téma... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Voči úradu prezidenta má Blaha úctu, no výhrady má voči prezidentke. Zuzanu Čaputovú vníma, ako progresivistickú političku, ktorá veľmi ublížila Slovensku. Ako „zarezaním“ dvoch referend; propagandou lži o vakcíne, ktorá je sloboda; ale aj svojim vyjadrovaním sa na adresu vlastného národa, ktorému nerozumie.

„Neexistuje žiadne pravidlo, že by ste ju museli mať na stene. Nemusíte tam mať žiadneho prezidenta,“ myslí si Blaha a pripomína Švejka. Od kritika prezidentky však nik nemôže očakávať, že mu bude visieť na stene v kancelárii. Mnohých ľudí podľa Blahu podráždil fakt, že si tam zavesil portrét Che Guevaru. Toho Blaha považuje za svoj vzor a napísal o ňom aj knihu, v ktorej sa snaží dať informácie o tomto juhoamerickom revolucionárovi na pravú mieru.

„Kolegovia z KDH urážajú aj slovenské dejiny, urážajú dejiny každého národno-oslobodzovacieho zápasu proti diktatúram,“ hovorí Blaha a uvádza príklady aj zo slovenských dejín. Priznáva sa, že video z „upratovania kancelárie“ bolo drobnou provokáciou. Netušil však, že z toho vznikne takáto aféra, ktorá povedie až k jeho pokusom o odvolanie z funkcie. Skôr, ako provokácia, to však malo byť upozornenie slovenskej verejnosti na jeho hodnotové nastavenie.

Jednou z vecí, ktoré si v kancelárii vystavil je aj Štúrova kniha Slovanstvo a svet budúcnosti, o ktorej by sa malo hovoriť viac.

Minister J. Ráž predstavil priority svojho rezortu
Peniaze na modernizáciu chce nájsť aj v pláne obnovy. Jednou z priorít ministra dopravy Jozefa Ráža ml. (nom. Smeru-SD) je zjednodušiť povoľovacie procesy a urýchliť výstavbu diaľnic. „Musíme spraviť zákon o nadradenej infraštruktúre, kde by sme... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

„O tom, ako my, Slovania, musíme držať spolu. O tom, akým spôsobom sú dôležité mnohé komunitárne hodnoty, alebo tej súnáležitosti, spolupatričnoti, ktoré sú pre slovanské národy typické,“upriamuje pozornosť Blaha aj na iné detaily. Jedným z nich je aj fotku jeho rodiny. V tejto súvislosti sa čuduje, že im neprekážala tá, keďže KDH je podľa neho pomaly akousi kresťansky sa tváriacou pobočkou Progresivneho Slovenska.

Facebook@The Slovak Spectator | Potrebu všeslovanskej vzájomnosti vyzdvihoval aj Ľudovít Štúr

Mnohým ľavičiarom, s ktorými komunikuje prekáža netolerancia liberálov. Tí sú citliví na rôzne svoje symboly, ale oni sami neznesú, keď sa niekto prezentuje tými svojimi, napríklad národnými, či kresťanskými, alebo ako je to v jeho prípade, ľavicovými.

„Toto je niečo, čo ja budem vždy odmietať a vždy budem bojovať za slobodu,“ sľubuje podpredseda NR SR. V tejto súvislosti pripomína, že aj stránka konšpirátor.sk pripomína normalizačnú prax spred niekoľkých desaťročí. Práve preto ho prekvapuje, že ju vytvorili tí, ktorí sa najviac hlásia k boju za demokraciu a k Nežnej revolúcii.

„Keď sa ľudia kriminalizujú za odlišné názory, keď sa blokovali weby, keď sa deje bohapustá cenzúra, to je dôkaz toho, že ľudia, ktorí sú nevzdelaní, nepripravení, politicky negramotní, budú rozhodovať o tom, čo si smiete a nesmiete myslieť,“ nepáči sa okrem iného aj vysokoškolskému pedagógovi Blahovi.

Pripomína tiež časy covidu, kedy boli odborníci, dokonca držiteľ Nobelovej ceny za medicínu kriminalizovaní, dokonca psychiatrizovaní. Potom prišiel konflikt na Ukrajine a cenzurovaní boli geopolitickí odborníci, ako Drulák, či pamätný rozhovor s profesorom Sachsom.

Anka Žitná: Došlo na slová profesora Sachsa!
Čas ukázal, že profesor Jeffrey Sachs mal pravdu. Aj v rozhovore, pre ktorý musela moderátorka Anka Žitná odísť z televízie ta3, kde zmienený rozhovor urobila. Na to, aby prišlo na jeho slová, prešlo len deväť mesiacov, obetovaných bolo tisíce... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balašková

„Ale aj Ján Čarnogurský, ktorý sa vyzná v ruskej kultúre, všetci boli zakazovaní len preto, že mali iný názor, ktorý sa dnes ukazuje, ako správny. Tá vojna naozaj nikam nevedie, len umierajú ľudia a už pomaličky vidia aj na Západe, že to je ako Verdun v 1. svetovej vojne,“ uvádza Blaha s tým, že už aj vláda schválila koniec dodávkam našich zbraní na Ukrajinu.

KLAMÚ, MLÁTIA SA, OBHAJUJÚ VRAHOV - TOTO JE VIZITKA PRAVICOVEJ OPOZÍCIE

Je vtipné sledovať, ako sa frustrovaným liberálnym médiám rútia všetky tie lži a hoaxy, čo šíria o Smere

1. Tárali, že Smer neplní svoje sľuby o zastavení vývozu zbraní na Ukrajinu a bum, vláda včera schválila, že zbrane na Ukrajinu nepošle. Ups.

2. Médiá teraz skučia a nevedia, čo s tým. Poľutujme, pohlaďme

3. O sudcoch, ktorí tu roky politicky prenasledovali ľavicovú a národnú opozíciu, ako bol Matovičov biely kôň Kliment  a saskár Paluda, tu tvrdili, akí sú vraj profíci.

4. A bum, sudcovia Najvyššieho súdu Kliment a Paluda sa pobijú na parkovisku ako nejakí somráci, čo sa naťahujú o krabicu čúča.

5. Liberálne médiá samozrejme čušia, lebo toto je hanba ako svet. Lipšicovská chobotnica sa nám vzájomne mláti, od smiechu nedýcham.

6. Výborne sa zabávam aj na Františkovi Mikloškovi, ktorý tu trieska klamstvá o Che Guevarovi, že bol masový vrah a pritom to bol on a jeho kamaráti z VPN, kto sa pričinil o prepustenie sériového vraha.

7. Nie partizána, ale skutočného vraha. Jozefa Roháča, alias Potkana, mafiánskeho nájomného zabijáka, ktorý zavraždil kopu ľudí a bol za to odsúdený.

8. Podľa historických análov z roku 89 a 90 to bol práve Mikloško, kto predložil Havlovi žiadosť o milosť pre Roháča.

9. Havel s Mikloškom a ďalšími pravdoláskarmi prepúšťali vrahov a oni potom ďalej vraždili - a títo tragédi dnes chcú moralizovať o partizánoch

10. Všetko sa to liberálnym médiám rozpadá. My plníme sľuby, nehanbite sa za ľavicové a národné symboly a bojujeme za Slovensko.

11. A opozícia sa ukazuje ako obhajkyňa vrahov a šíritelia hoaxov. A ešte sa jej nominanti mlátia na parkovisku - blahoželáme

12. Pre alternatívny portál Tu a teraz som sa ešte s odľahčením vrátil ku kauze výzdoby mojej kancelárie a naložil kádehákom. Aj Čaputovej. Je za čo.

Opozícia je v totálnom kŕči. Slovensko stojí za nami a my neuhneme

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!