Incidentom dvoch sudcov sa zaoberá aj vedenie Súdnej rady
09 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Konflikt sudcov Juraja Klimenta a Petra Paludu na parkovisku pred budovou Najvyššieho súdu v Bratislave-Petržalke by zrejme registrovalo len pár očitých svedkov, ktorým by zrejme nik neveril – veď dvaja príslušníci sudcovského stavu sa predsa nebudú naťahovať o parkovacie miesto, ako gangstri zo zlej americkej komédie. Incident však zachytila kamera a zaoberá sa ním sudcovská rada Najvyššieho súdu (NS) SR.

Obom sudcom podľa TV Markíza hrozí disciplinárny postih.

„Po otvorení závory som chcel vojsť na parkovisko, ale z pravej strany sa náhle vyrútilo vozidlo, ktoré som pred odbočením videl stáť vo väčšej vzdialenosti bez smerového znamenia o odbočení. Nebyť mojej pohotovej reakcie, takmer spôsobil kolíziu,“povedal o incidente Kliment. Obaja potom vystúpili zo svojich vozidiel a Kliment chytil Paludu za golier a odsunul ho k plotu.

Množstvo domácností si Markízu už viac NENALADÍ
Množstvo slovenských domácností zostane bez viacerých obľúbených televíznych staníc. Čo sa stalo? Markíza v utorok (7. novembra) poslala dvom telekomunikačným operátorom oznámenie o odstúpení od zmlúv o distribúcii programových služieb. Reč je o... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

„Nešlo o obranu neprimeranú vzhľadom k okolnostiam prípadu, čo potvrdzuje aj ďalšie konanie sudcu Paludu po tom, čo som sa vrátil do svojho vozidla po svoje osobné veci. Opätovne na mňa verbálne útočil,“poskytol Markíze stanovisko Kliment. Sudca Paluda sa vyjadriť odmietol. Situáciu a vyjadrenia oboch účastníkov incidentu na podnet Petra Paludu vyhodnocuje predseda NS SR Ján Šikuta.

„Mali by to vyriešiť vo svojej kompetencii. Ale ak by to nevyriešili, tak by sa tomu Súdna rada mala venovať. Malo by to teda byť vyriešené na tejto úrovni. A pochopiteľne keďže ide o vec, ktorá sa týka ich vodičskej činnosti, možno by bolo dobré pozrieť sa na ten videozáznam očami dopravného inšpektorátu,“ myslí si predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.

„Je daný podnet na Sudcovskú radu, nevieme, ako sa tá s tým vysporiada, no ja si myslím, že by mali k tomu zaujať nejaké stanovisko, keďže sa to týka ich sudcov. Takisto by k tomu malo zaujať stanovisko vedenie Najvyššieho súdu,“ hovorí členka Súdnej rady, sudkyňa Petra Príbelská, podľa ktorej vyvodiť dôsledky by mohol aj predseda Súdnej rady, ako aj vedenie Najvyššieho súdu, na ktorého pôde sa incident odohral.

Už aj sudcovia sa doťahujú, ako štamgasti dedinskej krčmy
Keď dvaja robia to isté, nie vždy je to to isté. Opozícia vláde Roberta Fica vyčíta, že v Súdnej rade robí čistky. Pokiaľ robil zmeny Andrej Kiska, bola to očista súdnictva. Aj o tom, či sme zase pri dvojakom metri, sa Anka Žitná rozprávala so... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Eka Balaskova
?session=true

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!