ČUDNÁ podpora Hamasu v Turecku: Parlament ZAKÁZAL Coca-Colu a Nestlé
09 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Turecký parlament v utorok zakázalo predaj produktov Coca-Cola a Nestlév parlamentnom areáli, pretože spoločnosti údajne podporujú Izrael v jeho vojne proti teroristom z Hamasu, informuje Breitbart.

Podporujú Izrael!

Produkty spoločností, ktoré podporujú Izrael, sa nebudú predávať v reštauráciách, kaviarňach a čajovniach v areáli parlamentu,“ uviedlo vo vyhlásení Veľké národné zhromaždenie.

Predseda zhromaždenia Nama Kurtulmus uviedol, že zákaz bol vydaný v súvislosti s bojkotovaním produktov spoločností, ktoré otvorene deklarovali svoju podporu izraelským vojnovým zločinom, čo podľa neho zahŕňalo zabíjanie nevinných ľudí v Gaze.

Parlamentný zdroj agentúre Reuters povedal, že zákaz bol špecificky zameraný na Coca-Colu a Nestlé, čo boli jediné značky, ktoré boli v utorok v parlamentnom kampuse skutočne odstránené z jedálneho lístka. Zdroj uviedol, že proti týmto spoločnostiam došlo k „obrovskému verejnému pobúreniu“.

Čo sa deje v Gaze? Izrael postupuje
Izraelské obranné sily (IDF) bojujú v srdci mesta Gaza. "Sily IDF sú v srdci mesta Gaza. Priblížili sa zo severu a juhu a zaútočili v plnej koordinácii s letectvom a námorníctvom," povedal minister obrany Yoav Gallant. Teroristi Minister... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Milan Laca

Nestlé sa ohradilo

Al-Monitor nemohol prísť s ničím, čo by spájalo Colu a Nestlé s Izraelom, okrem oznámenia Nestlé minulý mesiac, že ​​dočasne zatvorí závod v Izraeli ako preventívne opatrenie. Generálny riaditeľ Nestlé Mark Schneider novinárom povedal, že rozhodnutie bolo prijaté, pretože spoločnosť sa zameriava na „udržanie našich kolegov a zamestnancov v bezpečí“.

Nestlé sa v priebehu rokov z nejasných dôvodov niekoľkokrát objavilo na zoznamoch. Spoločnosť aj vydala vyhlásenie v roku 2017, v ktorom trvá na tom, že „nefinancuje, nedaruje ani neposkytuje finančnú pomoc Izraelu“ po tom, čo ju propalestínski aktivisti pridali na ďalší zoznam .

Cola potmehúdsky

Coca-Cola veľmi potichu vymazala odkazy na svoju finančnú podporu pre Black Lives Matter (BLM) zo svojej webovej stránky koncom októbra po tom, čo BLM vyjadrila podporu Hamasu. 

Medzi ďalšie ciele bojkotu v Turecku patria Unilever, káva Starbucks a reštaurácie McDonald's. Skupina „technologicky zdatných mladých ľudí“ vytvorila rozšírenie prehliadača Google Chrome s názvom „PalestinePact“, ktoré automaticky rozmazáva online reklamu akejkoľvek značky pridanej na zoznam bojkotov.

Politici z Erdoganovej vládnucej strany AKP povzbudzovali k bojkotu izraelských a údajne Izraelu priateľských produktov „až do vytvorenia úplne nezávislého palestínskeho štátu s Jeruzalemom ako hlavným mestom“, ako uviedol šéf pobočky AKP v Istanbule.

Obete v Gaze. Biely fosfor!
Desiatky ľudí v Gaze boli zasiahnuté izraelským používaním bieleho fosforu. Desiatky ľudí utrpeli zranenia v dôsledku použitia bieleho fosforu Izraelom počas ostreľovania pásma Gazy. Informovala 8. novembra televízna stanica Al Manar. Používajú... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!