Chmelár: Je opozícia odborná, alebo sa im obrátilo jedno písmenko?
09 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Politológ Eduard Chmelár na Facebooku prezentoval názor, že jediní, kto si želal, aby to slnko po víťazstve Smeru vo voľbách nevychádzalo, boli zrejme progresívci. Vychádza vraj viac, ako by si priali. Ak totiž vláda čo len prejaví úmysel niečo urobiť, PS hneď „odborne“ vyštartuje, aby ju ani nie tak skritizovala, ako zhodila.

Čokoľvek, čo členovia a nominanti Ficovej vlády urobia, je terčom útokov progresívcov. Eduard Chmelár preto uvažuje, že práve oni sú tí, ktorým by najviac vyhovovalo, keby to slnko "nevychádzalo tak často". Chmelár pritom neznižuje opodstatnenie politickej opozície, práve naopak - na nej sa zakladá demokracia. Zdravej opozícii však musí isť o záujmy štátu, ktorého občania jej dali hlas.

Nič sa im nepáči

Nie je deň, aby Michal Šimečka a jeho Progresívne Slovensko so svojimi pomocníkmi z radov aktivistov a médií neusporiadali tlačovú besedu, alebo nevydali vyhlásenie, v ktorom zmetú zo stola ako nevhodný, neadekvátny, neprimeraný, nesprávny, každý krok vlády Roberta Fica. Najskôr sa spustil krik kvôli jednotlivým nomináciám, ktorý celkom neutíchol dodnes, potom sa zamerali na ministerstvo životného prostredia a odkedy začal robiť zákonné úkony minister vnútra, je tŕňom v oku PS aj on.

Michal Šimečka mal tlačovku! Vyčítal Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi
Vláda neschválila štrnásty balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 40,3 milióna eur. Návrh na darovanie pripravilo bývalé vedenie Ministerstva obrany (MO) SR. "Zastavenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu vládou je v rozpore s našimi vlastnými... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Slnko vyjsť nemalo...

„Jediné, čo sa nezmenilo, je charakter súčasnej opozície, ktorá preháňa, straší a hysterčí, akoby bez nej nastal koniec sveta. Progresívci sľubovali, že chcú byť odbornou opozíciou, no neviem, či sa im neprevrátilo písmenko a namiesto toho sa stali odpornou,“hrá sa so slovíčkami Chmelár.

O čom je tá ich odbornosť

Podľa Chmelára sa zatiaľ prejavuje dokonalým znemožnením sa – návrhom na vyslovenie nedôvery členovi vlády, ktorá zatiaľ o dôveru požiadať nestihla. Tiež sa podľa Chmelára „blysli“ tým, že bežné personálne zmeny nazývajú čistkami a spravodlivosť nazývajú pomstou.

„Hneď na prvej parlamentnej tlačovej konferencii postavili vedľa Lode bláznov, až sa stráca rozdiel, kto je kto. Keby táto vláda spustila niečo, čo spadá do obsahu pojmu čistky, budem medzi prvými, kto bude protestovať,“ zastrája sa Chmelár vláde, paradoxne tentokrát na jej obranu. Pretože kvalitná opozícia vládnu moc kontroluje, čo je pre zdravú demokraciu veľmi potrebné.

Erik Kaliňák: Niekto pravdu má, iný sa na ňu pýta (VIDEO)
Minulý týždeň si Robert Fico od bývalého mainstreamu a od Michala Šimečku vyslúžil ďalšie obvinenie. Poza chrbát všetkých vraj na Európskej rade (ER) schválil vojenskú pomoc Ukrajine, takže nič sa nemení, vyzbrojujeme ďalej. Ibaže Erik Kaliňák toto... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Lenže toto nie je kvalitná opozícia

„Ale kým bude táto opozícia iba bezbreho preháňať a deštruktívne napádať už aj základné záujmy štátu (ako líder PS Michal Šimečka, ktorý sa vždy zaujíma prioritne o to, čo na to povedia naši zahraniční partneri, ako o to, čo je dobré pre Slovensko), bude takáto politická alternatíva vždy iba smiešna až trápna,“ uzatvára Chmelár.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!