Skončiť vojnu? Ani za svet!
09 | 11 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj ohlásil plány pokračovať v ofenzíve.

Ukrajinský prezident povedal, že ozbrojené sily budú pokračovať v ofenzíve tento a budúci rok.
Neprestaneme!

Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) budú napriek ťažkostiam pokračovať v ofenzíve v tomto a budúcom roku. Povedal prezident Volodymyr Zelenskyj na konferencii, organizovanej agentúrou Reuters.

Ukrajina sa rúti do Európskej únie. Darí sa im, plnia podmienky!
Európska komisia urobila kľúčové kroky na získanie nových členov do bloku 27 krajín. V snahe o rozšírenie, ktorú odštartovala ruská vojna na Ukrajine, navrhla EK začať formálne prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom, Gruzínsku udeliť štatút... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vieme, čo urobíme

„Máme plán, máme konkrétne mestá, konkrétne smery, máme cieľ, kam pôjdeme, akým smerom zaútočíme,“ povedala hlava štátu.

Ťažkosti, ale nevadí

Poznamenal, že ofenzíva ukrajinských ozbrojených síl má v súčasnosti „určité ťažkosti“, hoci „niektorí ľudia“ rátajú s jej rýchlym úspechom. Ukrajina, podľa Zelenského, neuspela, pretože dostala od Západu menej zbraní, ako očakávala.

Plán neprezradí

„Tento rok sa pokúsime ukázať výsledky. Máme plán na budúci rok, ale nemôžem prezradiť jeho detaily,“ povedal Zelenskyj. Nedávno sa objavili informácie, že Kyjev plánuje zmeniť stratégiu, aby postúpil a zasiahol Rusko. Zelenskyj zároveň priznal, že takéto akcie nie sú možné bez vhodných zbraní.

Zelenskyj pod tlakom! Idú po ňom vraj vlastní ľudia. Poslal drsný odkaz Putinovi
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre americkú televíziu NBC News zdôraznil, že Ukrajinci sa nehodlajú vzdať, a neudržal sa vulgarizmu voči ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ktorého označil za "zas*aného teroristu".... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!