Peter Pellegrini sa stretol so Zuzanou Čaputovou! VIEME o čom hovorili!
08 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Budúca spolupráca Národnej rady (NR) SR a prezidentskej kancelárie, legislatívny proces a dianie v polícii. Aj týmto témam sa venovali na stredajšom stretnutí prezidentka Zuzana Čaputová a predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Okrem toho Pellegrini priblížil, že šlo o prvé oficiálne stretnutie dvoch najvyšších ústavných činiteľov od jeho zvolenia. Hovorí o signáli, že politika sa dá robiť slušne a že môžu spolupracovať na prospech krajiny a ľudí. Možný termín prezidentských volieb ešte nepovedal, zatiaľ o ňom nerozhodol.

Pellegrini zdôraznil prezidentkinu úlohu pri tvorbe a schvaľovaní legislatívy. Prediskutovali preto aj predstavu koalície o kvalite legislatívneho procesu. "Niektoré záležitosti treba riešiť prioritne a vzhľadom na koniec roka môžeme očakávať nejaké skrátené legislatívne konania," avizoval. Podčiarkol, že zásadné legislatívne zmeny pôjdu štandardným legislatívnym procesom a že chcú obnoviť aj sociálny dialóg. S prezidentkou hovorili aj o prioritách ministerstiev spadajúcich pod nominantov Hlasu-SD. Zhodli sa aj na potrebe dôstojného zastupovania v zahraničí.

V súvislosti s dianím v polícii Pellegrini podľa vlastných slov prezidentku uistil, že ide o personálne zmeny, ktoré prináša zmena vlády

Deklaroval, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude robiť všetko pre to, aby bolo dianie v medziach zákona, a nebude zasahovať do vyšetrovaní. "Uvítam do budúcna, ak sa veci udejú, ako majú, a nebude sa zbytočne využívať policajná sila, ako sme toho boli svedkami v minulosti," uviedol Pellegrini v reakcii na otázku o medializovanom zákroku voči príslušníkovi policajnej inšpekcie pre služobné auto.

V súvislosti s rozhodnutím vlády, ktorá odmietla ďalší balík pomoci Ukrajine, uviedol, že sa predišlo ďalšiemu vyprázdneniu skladov a zníženiu obranyschopnosti krajiny. Predseda parlamentu víta, že vláda nechce zasahovať do komerčných kontraktov, pretože je to súčasť nášho priemyslu. Podporil vyjadrenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že Slovensko by mohlo intenzívne Ukrajine pomôcť odmínovacími systémami. Dodal, že foriem pomoci bude Slovensko poskytovať dosť, napríklad v oblasti vojenského zdravotníctva, vybudovania nemocníc či obnovy poškodených častí krajiny.

Hlas ľudu: Čo chce prezidentka s Pellegrinim?
Pokiaľ nepoznáme dôvod, prečo si prezidentka pozvala Pellegriniho do Paláca, môžeme len konšpirovať. Ale nemyslím si, že chce obdivovať jeho jamôčky. Ako prvá myšlienka mi napadá jeho prípadná kandidatúra do prezidentských volieb. Nech mi... Čítať ďalej
08 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik