Europoslanec Radačovský: Budem hlasovať proti...
08 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Devätnásť europoslancov, členov politickej skupiny ECR (Európski konzervatívci a reformisti), jedným z nich je aj slovenský europoslanec p. Eugen Jurzyca, predložili Európskemu parlamentu Návrh uznesenia o účinnosti sankcií EÚ voči Rusku zo dňa 06.11.2023 – (2023/2905(RSP)). O tomto návrhu sa bude hlasovať zajtra, 09.11.2023, informuje na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský, ktorý informuje aj o tom, čo sa v návrhu okrem iného konštatuje.

V návrhu sa okrem iného podľa Radačovského konštatuje: "Keďže predchádzajúce politiky voči Ruskej federácii nedokázali zastaviť jej imperializmus a viedli len k čoraz ničivejším vojnám, tak čokoľvek iné ako víťazstvo Ukrajiny by bolo neprijateľným výsledkom pre medzinárodný mier, ľudské práva a demokraciu."

Radačovský zdôrazňuje, že: "...pokiaľ sa rozhodnete oboznámiť sa s celým rozsiahlym dokumentom, tak podľa tvrdenia tejto politickej frakcie medzinárodný mier je možné dosiahnuť len vojnou a bojom, ekonomickým zničením Ruska a rozsiahlym ekonomickým trestaním každého, kto by chcel uvažovať inak."

Dá sa podľa neho predpokladať, že väčšia časť europoslancov zo Slovenska bude hlasovať za takéto uznesenie. P. Eugen Jurzyca určite.

"Veď je jedným z predkladateľov," vysvetľuje Radačovský.

"Až teraz je mi zrejmé, prečo p. Jurzyca úspešne zablokoval moje prijatie do frakcie európskych konzervatívcov a reformistov. Predpokladal, že ja za prijatie takéhoto a podobných uznesení, ktorých výsledkom je zabíjanie a vojna, určite hlasovať nebudem. A predpokladal správne. A scestnou vetou začatý návrh uznesenia, že čokoľvek iné ako víťazstvo Ukrajiny by bolo neprijateľným výsledkom pre medzinárodný mier, ľudské práva a demokraciu, je v skutočnosti uznesením o pokračovaní vo vojne a vzájomnom zabíjaní dvoch veľkých slovanských národov," dodáva Miroslav Radačovský.

"Podľa môjho názoru tým čokoľvek iným je prímerie a rokovanie o podmienkach mieru. Je vždy lepšie aj roky sedieť za rokovacím stolom, ako sa roky navzájom zabíjať. Ale toto je už otázka na Spojené štáty americké a Ruskú federáciu. Budem hlasovať proti. A nazval by som to aj ako výhradu vo svedomí. Nezabiješ," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Miroslav Radačovský.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik