Zvrhnú Zelenského?
07 | 11 | 2023 I Milan Laca

Začalo sa  hovoriť o možnom vojenskom prevrate na Ukrajine.

Bývalý analytik CIA Johnson: Zelenskyj by mohol vyprovokovať vojenský prevrat.

Zvrhnú ho?

Činy  prezidenta Volodymyra Zelenského môžu už teraz provokovať vojenský prevrat na Ukrajine. Vyhlásil bývalý člen CIA Larry Johnson v rozhovore s kanálom YouTube Judging Freedom.

Čo nachystali Rusi Ukrajincom na zimu? Rakety!
Na útok na Ukrajinu zhromaždila Moskva do zimy asi 870 rakiet dlhého doletu, tvrdí ukrajinská rozviedka. Do zimy 2024 vyrobila Ruská federácia asi 870 vysoko presných rakiet s doletom viac ako 350 km. Čo majú? Ako oznámil predstaviteľ... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Milan Laca

Čo robí?

Johnson poznamenal, že Zelenskyj už začal prepúšťať generálov a vysokopostavených vojakov v armáde. Takéto zásahy vníma ako krok k možnému prevratu v krajine. Bývalý analytik CIA tiež povedal, že jedného dňa ukrajinské ozbrojené sily zareagujú na vládu  a nedovolia „klaunovi“ naďalej posielať vojakov na front.

Už ich nemilujú

Podľa Johnsona, ukrajinská vláda už chápe, že už nie sú v centre pozornosti Spojených štátov. Zelenskyj je zároveň „veľmi mimo reality, keď popiera zložitú situáciu na fronte,“ uviedol expert.

Rozkoly

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany (NSDC) Ukrajiny Olexij Danilov už varoval  pred porazeneckými náladami medzi vojenskými veliteľskými a mocenskými štruktúrami krajiny. Povedal, že ľudia, ktorí neveria v možnosť víťazstva Ukrajiny, nemajú miesto pri moci a velení. Tajomník NSDC zároveň neuviedol mená tých, ktorí môžu na Ukrajine prejavovať takéto „porazenecké nálady“.

Aj Američania varujú

Začiatkom novembra bývalý námestník amerického ministra obrany Stephen Bryan tiež vyzval na bližší pohľad na šéfa ukrajinského riaditeľstva spravodajských služieb, ktorý je podľa neho schopný viesť sprisahanie proti prezidentovi. Podľa neho je Zelenskyj už vo vojne so svojimi generálmi a vojenskí vodcovia sú celkom pripravení odstrániť nepoddajného prezidenta, aby uzavreli mier s Ruskom. O možnom prevrate na Ukrajine hovoril aj ruský politológ Denis Denisov.

Zelenskyj znova straší Európu. Rusko zaútočí! Zaberie to?
Zelenskyj: Ak nás Rusko všetkých zabije, zaútočí na krajiny NATO. Prezident Volodymyr Zelenskyj varuje, že nebezpečným „alternatívnym“ pokračovaním podpory Ukrajiny západným krajinám by mohol byť útok Ruska na niektorú z krajín NATO. Bojte... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!