Sprosté gestá, ale aj bitky. Aj to bol parlament pod Kollárovým vedením (FOTO+VIDEO)
07 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Kde sú tie časy, keď vulgárne gestá, či dokonca bitky v rokovacích sálach parlamentov boli na Slovensku len akousi „perličkou“ v spravodajstve z krajín s vyšším temperamentom, poviete si, po tom, ako si pripomeniete fungovanie NR SR v období od marca 2020 do septembra 2023.

V tomto volebnom období sme boli svedkami všeličoho, aj vďaka poslancom, ako Róbert Halák, Igor Matovič, či Jana Bittó Cigániková, bavila však aj Romana Tabák či Robert Fico. 

Remišovej DPH

S príchodom vlády Igora Matoviča vzniklo aj Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI), ktoré viedla Veronika Remišová (Za ľudí/OĽaNO). Dodnes vychádza na povrch jej odbornosť, no počas svojho pôsobenia na poste bavila skôr nevedomosťou. Kto by si nepamätal to, že ani po niekoľkokrát nevedela, akú výšku má DPH na Slovensku?

Kráľovná bulváru

Po prvýkrát Romana Tabák zaujala pokusom „umlčať“ poslanca Suju, keď sa jej chcel akože ospravedlniť za informáciu o predanom zápase, pričom šlo o inú tenistku a poslankyňa bola v problémovom článku spomenutá len ako modelka. Tabák v tom prišla k rečníckemu pultu a chcela Suju vytlačiť, čo pobavilo aj Borisa Kollára, pretože to vyzeralo trošku inak.

„Pani poslankyňa nemôžete chodiť za rečnícky pult a ani obchytkávať pána poslanca,“ povedal Kollár, ktorý napokon schôdzu aj tak prerušil.

Pamätný je jej kúpeľ v najprísnejšie chránenom území TANAP-u. Fotku z akcie zavesila na sociálne siete s tým, že otužovanie je veľmi dôležité. Okrem posmechu či pobúrenia verejnosti si vyslúžila aj pokutu, ktorú samozrejme zaplatila.

Neskôr sa Romana „blysla“ aj barovou bitkou s kolegyňou Jankou Bittó Cigánikovou, ktorá má v parlamente tých bulvárnych výstupov na konte tiež niekoľko.

Tabák, Cigániková, zdroj foto: Zomri | Barová bitka dvoch poslankýň zaujala aj politickú satiru

Trestné stíhanie pre kybernetický incident v NRSR zastavili
Trestné stíhanie pre minuloročný kybernetický incident v Národnej rade (NR) SR zastavili. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff. "Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Keď už sme pri Cigánikovej...

Janka Bittó Cigániková, odborníčka SaS v oblasti zdravotníctva o sebe tiež párkrát dala vedieť nie príliš lichotivým spôsobom. Po vražde dvoch mladých gayov na Zámockej prišla do TV diskutovať zaodetá v dúhovej vlajke a v štúdiu sa rozcítila až k slzám. Dotklo sa jej tiež, že jej spoludiskutujúci Gyorgy Gyimesi necíti zodpovednosť za smrť dvoch mladých ľudí.

Parlament ako súčasť reality šou

V Slovenskom parlamente sa na pozvanie predsedu SaS Richarda Sulíka ocitli aj milionári známi z televíznych obrazoviek Geissenovci s Richardom Sulíkom okrem obhliadky Prezidentského paláca, kde si ich dcérka gélovým nechtíkom rypla do zlatého obloženia sály. Do parlamentu sa pán Geissen dostavil v rozdriapaných rifliach a tričku s lebkou.

„Samozrejme, že som za to nedostal honorár. Ani som nič nechcel. Každý diel vidí 5 miliónov ľudí po celej Európe a časť z nich si príde pozrieť našu krásnu krajinu,“ obhajoval sa vtedy Richard Sulík, ktorý sem zbohatlíkov dotiahol.

Nočná žúrka u Hríba

Celé Slovensko sedelo doma, lebo prísna pokuta nehrozila len tomu, čo musel po lieky, či na pohotovosť, ale poslanci Jana Žitňanská a Juraj Šeliga (vtedy Za ľudí) si vyrazili na žúrku do podniku publicistu a novinára Štefana Hríba. Obaja vyvodili dôsledky – on odstúpil z pozície podpredsedu parlamentu a ona ukončila svoju činnosť na poste predsedníčky parlamentného výboru pre sociálne veci.

Poslanec Herák, hekerský útok, tepláková lejdy

Asi na žiadnej kandidátke sa nestretlo toľko zvláštnych persón, ako na kandidátke OĽaNO, ktoré voľby 2020 vyhralo a teda sa mnohí z týchto čudných ľudí dostalo aj do parlamentu.

Najskôr sa poslanec Ján Herák vzdal svojho mandátu pre podozrenia zo zneužitia niekoľkých maloletých dievčat. Mal sa ho dopúšťať v priebehu niekoľkých rokov počas detských táborov.

Slovensko bavil aj herec Róbert Halák. Ten zhruba pred rokom „vyradil z činnosti“ celý parlament – v klube OĽaNO sa mu nepozdával kábel, ktorý trčal a tak ho zapojil ... Za následok to malo odloženie dôležitého hlasovania a predseda NR SR „musel“ vziať svoju partnerku, neskoršiu mamičku jeho najmladšieho dieťaťa Lauru do Dubaja. Tam niekde sa začala práca na politickej diskreditácii Kollára.

Zdroj: FB/Zomri | Róbert Halák sa na nejaký čas stal terčom satirických stránok

Monika Kozelová bola pred pôsobením v NR SR známa skôr z mediálneho prostredia, no jej outfity v rokovacej sále pravidelne „dvíhali obočie“ členom módnej polície.

Tabák NALOŽILA Hrycovej aj za Šimkovičovú: VELEBNOSTI, JDU BLEJT! (VIDEO)
Romana Tabák počas svojho poslaneckého mandátu plnila hlavne bulvárne stránky slovenských médií. Nedá sa jej však uprieť fakt, že niekoľkokrát v ňom zohrala dôležitú úlohu – nezahlasovala tak, ako sa od nej očakávalo. Aj vďaka tomu „bola odídená“ z... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Pokyn na vypitie baru pobúrilo aj Blahu

„Na videu vrieska zjavne omámený Sulík v Dubaji, že treba vypiť celý bar. Za štátne. Spoločnosť mu robí kamoška zo SaS Cigániková. Tá v Dubaji nemala čo robiť. Jedine, ak by na Expo vystavovali jej červené nohavičky. Za stolom s ňou sedia Geissenovci - Sulík si týchto dvoch nemeckých zbohatlíkov vodil ešte aj do Dubaja. Ak tam boli aj oni za štátne, to je už fakt na basu. SaSka si z Dubaja urobila opilecký brloh pre svoje zvrátené žúrky. Daňoví poplatníci sa im skladali na bakchanálie,“ popísal video z posledných hodín na Expo v Dubaji súčasný podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Uzatvorme to prostredníčkami

Keď sa po definitívnom dopadnutí vlády Eduarda Hegera, ktorej bola vyslovená nedôvera v decembri, no dopadla až v máji do parlamentu vrátil aj Igor Matovič, dalo sa tušiť, že do volieb bude ešte rušno. Tak aj bolo – Matovič mal niekoľko pamätných vystúpení. V jednom z nich sa venoval Jane Bittó Cigánikovej, s ktorou si vymieňali vulgárne gestá. Po citáciách z článkov v časopisoch Haščákovho vydavateľstva vyzval poslankyňu, aby sa mu pozrela do očí, tá však zrejme aj urobila veľmi nevhodné gesto, ktoré Matovič reprodukoval.

„Ukázala si tým chorým ľuďom, ktorým chceš ukradnúť peniaze určené na ich liečbu,“ vykrikoval Matovič po Cigánikovej, ktorú nazval Janou Penta Cigánikovou.

screenshot z videa | Igor Matovič reprodukuje gesto, ktorým mu na jeho výzvy pozrieť sa mu do očí adresovala Jana Bittó Cigániková

Ich spor ohľadne Penty sa preniesol aj na televízne obrazovky, kde v relácii Na hrane Matovič Cigánikovú označil za lobistku Penty.

"Aká som ti ja lobistka Penty? Igor, pozri sa mi do očí, žene, s ktorou si organizoval protesty pred Bonaparte, ty si sa s Haščákom v Borguľovom hoteli stretával s Haščákom a ja som lobistka Penty," obhajovala sa Bittó Cigániková.

A BOJ BÝVALEJ VLÁDY NEUTÍCHA: Za všetko môže SaSka! Aby sme nezabudli... (VIDEO)
Michal Šipoš (OĽaNO) sa vyznal z toho, že tiež si spočiatku myslel, že SaSka stojí „na správnej strane“. V OĽaNO síce vedeli, že povalili Radičovej vládu, videli videá s Kočnerom, považovali to však za školácke chyby, ktoré sa nebudú opakovať. A... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik