Priznala sa! "Nepodplatiteľná" Záleská prijala dary za niekoľko tisíc
07 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Nitriansky podnikateľ Norbert Bődőr sa už dlhší čas obáva zaujatosti Pamely Záleskej pri rozhodovaní jeho prípadu. Od Pavla Gašpara, jedného z jeho advokátov, pred šiestimi rokmi vzala hodinky, za ktoré by mnohí Slováci v obchode nechali takmer dva mesačné platy. A to Záleská súdi ľudí za korupciu.

Nie je tomu ani mesiac, čo vyplávala na povrch informácia o veľmi štedrom dare pre sudkyňu vtedy ešte Okresného súdu v Nitre. Tá jeho informácie označila za lživé. Prípad sa preto dostal pred Najvyšší súd. Tu dary Záleská priznala, no sudca Kliment rozhodol o jej nezaujatosti. O sudcovi Klimentovi a jeho „bezúhonnosti“ nedávno natočil video aj Zoroslav Kollár.

Dostala ich ... za ,vatikánsku menu´

„Hovorím, že viem zohnať v jednom e-shope so zľavou, nie je problém. Doniesol som jej hodinky, ale nedošlo na tému, čo bude s platením. Povedala len ‚ďakujem‘. Prešiel polrok a ona vraví: ‚Potrebovala by som notebook.‘ Zohnal som notebook a zase iba ‚ďakujem‘. Mal som vtedy pred justičnými skúškami, ona o mne ako sudkyňa, ktorej som bol pridelený, písala hodnotenie, čiže ja som nemal možnosť voči nej vyskakovať, tak som situáciu potichu akceptoval,“ vysvetlil pred ani nie mesiacom Pavol Gašpar, prečo si peniaze od sudkyne Záleskej jednoducho nepýtal. Nakoľko Záleská jeho tvrdenia označila za lživé, veci sa musel venovať Najvyšší súd, ktorému Gašpar predložil aj faktúru za hodinky, objednávku notebooku a elektronickú komunikáciu. Za hodinky a notebook zaplatil viac, ako tritisíc eur.

Išli Záleskej DARY za TISÍCE? Natrel ju právnik!
Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská o sebe rada hovorí, ako o čestnej reprezentantke sudcovského stavu. Informácie o tom, že to nie je celkom tak, vyniesol na verejnosť už dávnejšie anonym z čias Záleskej pôsobenia na Okresnom... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Priznala sa. Pod tlakom dôkazov

Kým otázky novinárov z Plusky Záleská ignorovať mohla, voči Najvyššiemu súdu si to dovoliť nemohla.

„Počas účasti na pretekoch Tvrďák dňa 10. 6. 2017 na Donovaloch som si s Mgr. Pavlom Gašparom potykala. V tom roku som od neho dostala do daru športové hodinky značky Garmin. Neprijala som tento dar v súvislosti s výkonom mojej funkcie sudkyne, v súvislosti s mojou rozhodovacou činnosťou alebo v akomkoľvek spojení s vtedajším funkčným postavením či pracovným zaradením,“uvádza sa v Záleskej stanovisku pre Najvyšší súd, v ktorom potvrdila aj mailovú komunikáciu:

„Nemám dôvod popierať text v predloženej časti tejto komunikácie.“

Úradoval sudca Kliment

O tomto prípade rozhodoval sudca Najvyššieho súdu Juraj Kliment. Záleská podľa neho proti Bődőrovi nie je zaujatá a Pluska pripomína, že on sám sa odmietal prípadov, v ktorých bola jeho zaujatosť evidentná. Bődőr však spokojný nie je – keďže Záleská nekoná s dobrým úmyslom, obrátil sa na sťažnostný Špecializovaný trestný súd s tým, že sudkyňa označuje pravdivú argumentáciu za účelovo lživú, pritom sama „vedome klame“.

Zaujímavá osoba sudcu Klimenta

Istý francúzsky filozof, rozdelil štátnu moc na tri nezávislé zložky: súdnu, výkonnú a zákonodarnú. Mali by sa navzájom ale kontrolovať. Slovenská prax podľa Zoroslava Kollára hovorí o rovnítku medzi zákonodarnou a výkonnou mocou. Ak sa však proti občanovi spoja všetky tri, je to nedemokratické a zrejme aj trestné. Práve súdnu moc v nedávnom Kollárovom videu zastupuje sudca Kliment, ktorý sa stretával po rôznych podnikoch a právnických kanceláriách s Danielom Lipšicom (v tom čase ešte politikom), ale aj s inými politicky činnými osobami.

(VIDEO) Z. Kollár: Sudca Kliment sa pôvodne volal Koza. Po Justičnom paláci koloval vtip, že sa mal volať Sviňa
Je to evidentné – niekomu nestačí len to, že Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina skončili politicky. Zoroslav Kollár prichádza s ďalším, v poradí už šiestym videom, v ktorom na hnutie a jeho čelných predstaviteľov čo-to poprezrádzal. Ale nie len... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik